E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel m.b.t. spreektijden plenair debat over de planning van Belastingdienst inzake de afhandeling van de toeslagenaffaire (dinsdag 7 maart 2023)

De vergadering is geweest

2 maart 2023
12:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het voorstel betreffende de spreektijden bij het plenaire debat over de planning van Belastingdienst inzake de afhandeling van de toeslagenaffaire op dinsdag 7 maart a.s.: VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, DENK, BBB. De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Het voorstel is aangenomen.
 
Dat betekent dat de commissievoorzitter namens de commissie in de plenaire Regeling van Werkzaamheden van dinsdag 7 maart a.s. het verzoek zal doen om voor het genoemde debat gelijke spreektijden te hanteren voor alle sprekers.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Griffier commissie Financiën (wnd.)


Van: Commissie Financiën
Verzonden: vrijdag 24 februari 2023 14:00
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Voorstel m.b.t. spreektijden plenair debat over de planning van Belastingdienst inzake de afhandeling van de toeslagenaffaire (dinsdag 7 maart 2023)
 
Aan de (plv.) leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de procedurevergadering van donderdag 9 februari jl. heeft de commissie besloten de Voortgangsrapportage hersteloperatie toeslagen 4e kwartaal 2022, in tegenstelling tot eerdere voortgangsrapportages, niet in een commissiedebat te behandelen, maar te betrekken bij het plenaire meerderheidsdebat over de planning van de Belastingdienst inzake de afhandeling van de toeslagenaffaire. Dit debat, aangevraagd door het lid Azarkan (DENK), staat gepland op dinsdag 7 maart 2023. Na een gedachtewisseling in de procedurevergadering over de gevolgen van dit besluit voor de beschikbare spreektijd voor afgesplitste leden, heeft overleg plaatsgevonden tussen uw commissievoorzitter en de Kamervoorzitter. Uit dit overleg is naar voren gekomen dat de commissievoorzitter desgewenst namens de commissie een verzoek kan doen in de plenaire Regeling van Werkzaamheden van 7 maart a.s. om specifiek voor dit debat gelijke spreektijden te hanteren voor alle sprekers. Uit informeel contact tussen uw commissievoorzitter en woordvoerders is gebleken dat een meerderheid dit voorstel kan steunen. Niettemin wordt dit besluit hierbij formeel aan u voorgelegd.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op donderdag 2 maart 2023 om 12.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met dit verzoek namens de commissie in de plenaire Regeling van Werkzaamheden van dinsdag 7 maart (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Toelichting
 
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
 
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Griffier commissie Financiën (wnd.)