E-mailprocedure : Verzoek van het lid Jasper van Dijk (SP) om een commissiedebat en Rondetafelgesprek over wapenleveranties aan Oekraïne

De vergadering is geweest

27 januari 2023
14:00 uur
Commissie: Defensie
Beste leden,
 
Onderstaand verzoekt het Lid Jasper van Dijk uw commissie om instemming met zijn  voorstel om alsnog een commissiedebat te voeren met de minister van Defensie over o.m. de wapenleveranties aan Oekraïne, mede ter vervanging van het SO NAVO Defensie Ministeriële waarvoor de inbreng nu op 6 februari is geagendeerd. Voor dat debat zouden dan behalve de stukken die nu voor het SO zijn geagendeerd, ook de twee brieven inzake wapenleveranties aan Oekraïne worden geagendeerd die voor het verzamel-CD van vandaag waren geagendeerd.
 
Ook verzoekt het Lid Van Dijk uw commissie om instemming met zijn voorstel om voorafgaand aan dat commissiedebat een rondetafelgesprek te organiseren met experts over de risico’s van de inzet van zware wapens. Dit rondetafelgesprek zou dan twee uur kunnen duren en bijvoorbeeld met 4 sprekers gevoerd worden. Het Lid Van Dijk stelt zelf alvast twee sprekers voor: dhr B. Deen en dhr. R. de Wijk.
 
Hierbij het verzoek om d.m.v. een reply all op dit e-mailbericht uiterlijk 27 januari a.s. om 14.00 uur namens uw fractie te laten weten of u instemt met:
  • omzetting van bovenstaand SO in een commissiedebat uiterlijk 9 februari a.s., onder toevoeging van de genoemde twee brieven aan de agenda;
  • organisatie van een rondetafelgesprek voorafgaand aan dat commissiedebat van maximaal twee uur met vier insprekers, waaronder de heren Deen en De Wijk.
 
Indien een plenaire meerderheid instemt met een rondetafelgesprek als hierboven bedoeld, zal een aparte e-mailprocedure worden gestart om te komen tot vaststelling van de voor het rondetafelgesprek uit te nodigen personen.
 
  
Met vriendelijke groet,
Mr T.N.J. (Tim) de Lange,
Plv. Griffier, commissiegriffier Defensie
GC Internationaal en Ruimtelijk
 

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek tot commissiedebat en rondetafelgesprek wapenleveranties Oekraïne

    Te behandelen:

    Loading data