E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel toevoeging sprekerslijst voor het rondetafelgesprek Tax Governance Code van woensdag 18 januari 2023

De vergadering is geweest

10 januari 2023
12:00 uur
Commissie: Financiën
[UITKOMST E-MAILPROCEDURE] Voorstel toevoeging sprekerslijst voor het rondetafelgesprek Tax Governance Code van woensdag 18 januari 2023
Aan de (plv.) leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel van de leden Idsinga (VVD) en Alkaya (SP) ingestemd: D66, CDA, GroenLinks, SGP, BBB. De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Het voorstel is aangenomen.
 
Dat betekent dat de organisatie van het rondetafelgesprek conform de toevoeging aan de sprekerslijst in de stafnotitie (2023Z00045) verder ter hand zal worden genomen. Het rondetafelgesprek Tax Governance Code vindt plaats op woensdag 18 januari 2023 van 15.00 tot 17.00 uur.
 
Met vriendelijke groet,
Youri Kling
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Financiën
Tweede Kamer der Staten-Generaal


[E-MAILPROCEDURE] Voorstel toevoeging sprekerslijst voor het rondetafelgesprek Tax Governance Code van woensdag 18 januari 2023

Aan de (plv.) leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Op woensdag 18 januari 2023 vindt het rondetafelgesprek Tax Governance Code plaats. De voorbereidingsgroep voor het rondetafelgesprek bestond uit de leden Idsinga (VVD) en Alkaya (SP). Vanwege een afmelding van een van de beoogde sprekers in blok 1 van het rondetafelgesprek stellen deze leden voor om enkele namen toe te voegen aan de sprekerslijst voor blok 1 van het rondetafelgesprek. Deze leden stellen in verband met de afmelding in blok 1 twee sprekers voor om uit te nodigen en een derde spreker als alternatief indien een van de eerste twee toegevoegde sprekers niet beschikbaar blijkt te zijn. Het voorstel van de leden Idsinga (VVD) en Alkaya (SP) treft u aan in deze stafnotitie (2023Z00045) [alleen in te zien door leden en medewerkers]. Hierin leggen zij u het volgende beslispunt voor:
 
  1. Kunt u instemmen met de in de stafnotitie opgenomen toevoeging aan de sprekerslijst voor het rondetafelgesprek Tax Governance Code van woensdag 18 januari 2023? (zie 2023Z00045)
 
Ik verzoek u mij uiterlijk dinsdag 10 januari 2023 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Toelichting
 
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
 
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Youri Kling
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Financiën
Tweede Kamer der Staten-Generaal