E-mailprocedure : [SPOED EMAILPROCEDURE] Verzoek van de leden Agema, Van Haga, en Van der Plas om het commissiedebat Mondkapjesdeal van 1 december 2022 uit te stellen

De vergadering is geweest

25 november 2022
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u een verzoek aan van het lid Agema (PVV), mede namens de leden Van Haga (Groep Van Haga) en Van der Plas (BBB) om het commissiedebat over de Mondkapjesdeal, welke gepland staat op donderdag 1 december 2022, uit te stellen tot de laatste week voor het kerstreces*, gezien de gistermiddag ontvangen informatie over de toezending van de chat- en SMS-berichten inzake de ‘mondkapjesdeal’ met Relief Goods Alliance.
 
Zie onderstaand bericht voor de toelichting op dit verzoek. Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag om uiterlijk 16.00 uur of u het verzoek steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst**.
 
* Indien dit verzoek voldoende steun krijgt, dan zal de commissiestaf de (eventuele) mogelijkheden voor een commissiedebat in de laatste week voor het kerstreces verkennen en tijdens de eerstvolgende procedurevergadering (d.d. 30 november 2022) aan de commissie voorleggen.
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal


 
**Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Agema, Van Haga, en Van der Plas om het commissiedebat Mondkapjesdeal van 1 december 2022 uit te stellen

    Te behandelen:

    Loading data