E-mailprocedure : Vervolg commissiedebat over vreemdelingen- en asielbeleid

De vergadering is geweest

20 oktober 2022
16:00 uur
Van: Commissie J&V
Verzonden: donderdag 20 oktober 2022 16:15
Aan: GC-Commissie-J&V 
Onderwerp: J&V: Uitkomst e-mailprocedure m.b.t. vervolg commissiedebat over vreemdelingen- en asielbeleid
 
Geachte (plv.) leden van de commissie Justitie en Veiligheid,
 
Onderstaand voorstel wordt gesteund door de volgende fracties: JA21 en BBB. De D66-fractie heeft voorgesteld een uur in te plannen voor de tweede termijn van het commissiedebat en daarna een tweeminutendebat te voeren. De VVD-fractie en de GroenLinks-fractie stellen voor om na ommekomst van de schriftelijke beantwoording van de staatssecretaris een tweeminutendebat te voeren. Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Hiermee is er niet voldoende steun om het commissiedebat op 3 november tussen 10.00 en 12.00 uur voort te zetten. Aangezien een tweeminutendebat pas kan worden aangevraagd na de eerste beantwoording door de bewindspersoon in een commissiedebat (ex. art. 7.31 RvO), zal de staatssecretaris gevraagd worden de beantwoording van de eerste termijn tijdig naar de Kamer te sturen, zodat bij de regeling van werkzaamheden van 1 november 2022 om een tweeminutendebat verzocht kan worden.

Met vriendelijke groet,
Sophie Meijer
Adjunct-griffier vaste commissie voor Justitie en Veiligheid

Van: Commissie J&V 
Verzonden: woensdag 19 oktober 2022 16:09
Aan: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: J&V: E-mailprocedure m.b.t. vervolg commissiedebat over vreemdelingen- en asielbeleid; reactietermijn 20 oktober 16.00 uur
 
Geachte (plv.) leden van de commissie Justitie en Veiligheid,
 
Het commissiedebat over vreemdelingen- en asielbeleid van 19 oktober 2022 is geschorst in verband met tijdgebrek. De voorzitter heeft voorgesteld dat de staatssecretaris de resterende beantwoording van de eerste termijn waar mogelijk schriftelijk aan de commissie zal sturen. Daarnaast heeft de voorzitter geconcludeerd dat de tweede termijn van het commissiedebat op een later moment ingepland zal worden.

De tweede termijn van het commissiedebat over vreemdelingen en asielbeleid kan plaatsvinden op 3 november tussen 10.00 en 12.00 uur.
 
Graag verneem ik uiterlijk op 20 oktober om 16.00 uur of u instemt met dit voorstel.
 
Met vriendelijke groet,
Sophie Meijer
Adjunct-griffier vaste commissie voor Justitie en Veiligheid

Agendapunten

  1. 1

    Vervolg commissiedebat over vreemdelingen- en asielbeleid

    Te behandelen:

    Loading data