E-mailprocedure : Verzoek van het lid Ceder (CU) om voor blok 2 van het Rondetafelgesprek over het Nederlands Slavernijverleden (gepland op donderdag 13 januari 2022 van 15.00 tot 17.30 uur) ook de Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN) uit te nodigen.

De vergadering is geweest

10 januari 2022
12:00 uur
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken,
 
Van het lid Ceder (CU) is het voorstel ontvangen om voor blok 2 van het Rondetafelgesprek over het Nederlands Slavernijverleden (gepland op donderdag 13 januari 2022 van 15.00 tot 17.30 uur) ook de Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN) uit te nodigen. In de bijlage is de convocatie met de huidige deelnemerslijst gevoegd.

Ik verzoek u uiterlijk maandag 10 januari 2022 om 12.00 uur  middels een allen-beantwoorden op deze e-mail te laten weten of u het voorstel steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.*
 
Daarnaast wil ik u via deze weg graag wijzen op de brief van de Kamervoorzitter d.d. 5 januari 2022 inzake de aangescherpte coronamaatregelen na het kerstreces. De Voorzitter verzoekt de Kamercommissies om fysieke parlementaire activiteiten tot een minimum te beperken en zoveel mogelijk activiteiten (waaronder rondetafelgesprekken) digitaal te houden. Zou u in reactie op deze e-mailprocedure willen aangeven of u akkoord bent met het omzetten van het rondetafelgesprek in een digitale activiteit?

Met vriendelijke groet,
Annemarijke de Vos
Griffier van de vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Ceder (CU) om voor blok 2 van het Rondetafelgesprek over het Nederlands Slavernijverleden (gepland op donderdag 13 januari 2022 van 15.00 tot 17.30 uur) ook de Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN) uit te nodigen.

    Te behandelen:

    Loading data