E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel om het commissiedebat Eurogroep/Ecofinraad op 13 januari om te zetten in een schriftelijk overleg

De vergadering is geweest

7 januari 2022
16:30 uur
Commissie: Financiën
[ UITKOMST E-MAILPROCEDURE ]

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën

Geachte leden,

Op het voorstel tot omzetting van het commissiedebat Eurogroep/Ecofinraad van 13 januari 2022 in een schriftelijk overleg, dat ik u namens de voorzitter van de commissie heb voorgelegd, hebben de volgende fracties gereageerd:

VVD, D66, CDA, SP, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en BBB.

Al deze fracties, die een meerderheid van de Kamer vertegenwoordigen, steunen het voorstel. Het voorstel is derhalve aangenomen; het commissiedebat wordt omgezet in een schriftelijk overleg.

Overigens heeft de niet in de commissie Financiën vertegenwoordigde Groep Van Haga ook op het voorstel gereageerd; zij heeft laten weten het voorstel niet te steunen. Op grond van art. 7.20, eerste lid, van het RvO, is deze reactie niet van invloed op de uitkomst van  de e-mailprocedure.

U ontvangt zo snel mogelijk de convocatie voor het schriftelijk overleg, waarvoor de inbrengtermijn wordt vastgesteld (zoals in het voorstel aangekondigd) om woensdag 12 januari 2022 om 12.00 uur.


Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën


Van: Commissie Financiën 
Verzonden: donderdag 6 januari 2022 10:39
Aan: GC-Commissie-FIN 
CC: Commissie Financiën 
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel om het commissiedebat Eurogroep/Ecofinraad op 13 januari om te zetten in een schriftelijk overleg
 
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Op donderdag 13 januari 2022 (13.00 tot 16.00 uur) is een commissiedebat Eurogroep/Ecofinraad gepland, ter voorbereiding op de vergaderingen van de Eurogroep en de Ecofinraad op 17 en 18 januari. Naar verwachting zendt de demissionaire minister van Financiën morgen aan het einde van de middag de geannoteerde agenda voor deze vergaderingen aan de Kamer.
 
Namens uw voorzitter leg ik u het voorstel ter instemming voor om te besluiten dit commissiedebat om te zetten in een schriftelijk overleg.
 
Dit voorstel komt voort uit het feit dat uit het vergaderschema dat de Voorzitter van de Kamer gisteren heeft verspreid, blijkt dat het eerste plenaire debat met het aanstaande maandag te beëdigen nieuwe kabinet plaatsvindt op 18 en 19 januari 2022. Het op 13 januari voorziene commissiedebat met de nieuwe minister en de nieuwe staatssecretaris van Financiën zou dus plaatsvinden voordat de Kamer heeft gedebatteerd over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet.
 
Daarnaast heeft de Voorzitter gisteren in haar brief aan de Kamer inzake coronamaatregelen die tot en met 14 januari gelden de commissies verzocht om commissiedebatten alleen te plannen indien deze gelet op actualiteit en urgentie strikt noodzakelijk zijn.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vrijdag, 7 januari 2022, om 16.30 uur, te laten weten of u instemt met het voorstel om het commissiedebat Eurogroep/Ecofinraad van 13 januari om te zetten in een schriftelijk overleg (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst. *
 
Indien voor dit voorstel voldoende steun bestaat, zal de inbrengtermijn voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op woensdag 12 januari 2022 om 12.00 uur.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën