E-mailprocedure : Verzoek van het lid Paulusma (D66) om de minister van VWS om een reactie te vragen m.b.t. de bereikbaarheid van zorg in breedste zin in Noord-Nederland

De vergadering is geweest

27 december 2021
16:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u een verzoek aan van het lid Paulusma (D66) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een reactie te vragen op wat de brief van 20 december jl., over de toekomstige organisatie van zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijkingen, betekent voor de bereikbaarheid van zorg in breedste zin in Noord-Nederland (bijvoorbeeld voor cardiologie). Tevens wil zij de minister verzoeken om geen onomkeerbare stappen te nemen voordat met de Kamer over dit besluit is gesproken.
 
U wordt verzocht uiterlijk maandag 27 december 2021 om 16.00 uur aan te geven of u het verzoek steunt. *  Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
Met vriendelijke groet,
Mees Heller
Adjunct-griffier commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Griffier contactgroep België
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Blommers, D.
Verzonden: vrijdag 24 december 2021 12:09
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
CC: Paulusma, W. (Wieke)
Onderwerp: Verzoek emailprocedure
 
Beste griffie,
 
Graag zou ik namens het lid Paulusma (D66) het verzoek doen om het volgende per e-mailprocedure voor te leggen naar aanleiding van de brief van 20 december over toekomstige organisatie van zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijkingen (2021Z24031): graag een reactie wat deze brief betekent voor de bereikbaarheid van zorg in breedste zin in noord-Nederland (bijvoorbeeld voor cardiologie) en het verzoek om geen onomkeerbare stappen te nemen voordat met de Kamer over dit besluit is gesproken.
 
Hartelijk dank en fijne dagen!
 
Met vriendelijke groet,
Dorien Blommers
Senior beleidsmedewerker Arbeidsmarkt Tweede Kamerfractie D66

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Paulusma (D66) om de minister van VWS om een reactie te vragen m.b.t. de bereikbaarheid van zorg in breedste zin in Noord-Nederland

    Te behandelen:

    Loading data