E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Agema (PVV) om een kabinetsreactie op het onderzoek naar antistoffen door Sanquin

De vergadering is geweest

15 december 2021
12:00 uur
Onderstaand treft u een verzoek aan van het lid Agema (PVV) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken een kabinetsreactie aan de Kamer te doen toekomen op het onderzoek van Sanquin, waaruit blijkt dat de hoeveelheid antistoffen tegen corona in het bloed van bloeddonoren die zijn gevaccineerd, in ruim twee maanden tijd ongeveer gehalveerd is.
Het lid Agema verzoekt hierbij in te gaan op de vraag wat dit betekent voor het coronabeleid en tevens om deze reactie nog voorafgaand aan het plenaire debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus van vanmiddag te ontvangen. Zie onderstaand bericht voor het volledige verzoek.
 
Graag verneem ik uiterlijk vandaag voor 12.00 uur of u het verzoek steunt*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Agema, F.  
Verzonden: dinsdag 14 december 2021 22:50
Aan: Esmeijer, M.E.; Heller, M.; Bakker, J.
Onderwerp: Tweet door Nieuwsuur op Twitter
 
Beste griffie, 
 
Gaarne zou ik via een emailprocedure een reactie van het kabinet willen vragen naar aanleiding van het Nieuwsuur-item van heden avond over het onderzoek van Sanquin halveren van antistoffen binnen twee maanden na vaccinatie en wat dit betekent voor het coronabeleid.
 
Lid Agema
PVV 
 
??@Nieuwsuur?

De hoeveelheid antistoffen tegen corona in het bloed van bloeddonoren die zijn gevaccineerd is in ruim twee maanden tijd ongeveer gehalveerd, blijkt uit onderzoek van Sanquin. Dat terwijl er sprake is van een opmars van omikron. #Nieuwsuur pic.twitter.com/uJgHs4fU0B
 
14-12-2021 21:52 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Agema (PVV) om een kabinetsreactie op het onderzoek naar antistoffen door Sanquin

    Te behandelen:

    Loading data