E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel tot verplaatsing van het commissiedebat Exportkredietverzekeringen van 25 november naar 1 december (18.00 - 21.00 uur)

De vergadering is geweest

19 november 2021
16:00 uur
Commissie: Financiën
[UITKOMST E-MAILPROCEDURE]

Aan de leden van de vaste commissie voor Financien

 
Geachte leden,
 
Op het via een e-mailprocedure aan u voorgelegde voorstel, gedaan door de heer Van der Lee namens de fracties van D66, SP, PvdA en GroenLinks, tot uitstel van het op donderdag 25 november 2021 geplande commissiedebat Exportkredietverzekeringen (in verband met de plenaire agenda van komende week) hebben de volgende (andere) fracties instemmend gereageerd:
 
VVD, CDA en PvdD.
 
Daarnaast heeft ook de niet in de commissie Financiën vertegenwoordigde Groep Van Haga laten weten het voorstel te steunen.
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Daarmee heeft het voorstel tot uitstel derhalve de steun van een meerderheid van de Kamer gekregen. Het voorstel is aangenomen.
Het commissiedebat Exportkredietverzekeringen wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum (vóór het kerstreces).
Uit de reacties op het voorstel is gebleken dat verplaatsing naar de door mij voorgestelde datum (1 december) een aantal woordvoerders voor problemen zou plaatsen. Daarom wordt nog gezocht naar het best passende moment, waarover u na het weekend zo snel mogelijk wordt geïnformeerd.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 ---------------------------------------------------------------
 Aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Het lid Van der Lee (GroenLinks) heeft, mede namens de leden Hammelburg (D66), Alkaya (SP) en Nijboer (PvdA), verzocht om aan de commissie een voorstel voor te leggen tot verplaatsing van het commissiedebat Exportkredietverzekeringen,  dat is gepland op donderdag 25 november van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Aan die planning ligt een verzoek ten grondslag van het lid Van Raan (PvdD), die had verzocht om dat commissiedebat zo spoedig mogelijk (en in elk geval voor het kerstreces) in te plannen. Uw commissie heeft via een eerdere e-mailprocedure met dat verzoek ingestemd.
 
De reden van het verzoek van de heer Van der Lee c.s. om verplaatsing van het commissiedebat Exportkredietverzekeringen is gelegen in het feit dat op dezelfde ochtend de plenaire begrotingsbehandeling BuHa-OS plaatsvindt.
 
Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag, 19 november, om 16.00 uur of u met het voorstel tot uitstel van het commissiedebat kunt instemmen (graag een ''Allen beantwoorden'' op dit e-mailbericht).
Indien het voorstel wordt gesteund, zal het commissiedebat worden verplaatst naar woensdag 1 december 2021, van 18.00 tot 21.00 uur.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën