E-mailprocedure : Verzoek uitstel commissiedebat China van 28 september 2021

De vergadering is geweest

23 september 2021
16:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
 
Geachte leden,
 
Zojuist is bijgevoegd verzoek van de minister van Buitenlandse Zaken binnengekomen om het commissiedebat China van dinsdag 28 september 2021 uit te stellen tot een nader te bepalen datum. Dit vanwege het aangekondigde aantreden van de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken op vrijdag 24 september.
 
Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag donderdag 23 september om 16.00 uur of u, namens uw fractie, instemt met dit verzoek van de minister, via een reply all op dit bericht.
 
Indien de meerderheid instemt met dit verzoek, zal zo snel mogelijk een nieuwe datum voor het debat gezocht worden.

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek uitstel commissiedebat China van 28 september 2021

    Naar aanleiding van de emailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het verzoek van de minister om het commissiedebat China van dinsdag 28 september 2021 uit te stellen tot een nader te bepalen datum: VVD, D66, PVV, CDA, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, ChristenUnie, FvD, DENK en Bij1. Daarmee is er een meerderheid. Het commissiedebat China wordt uitgesteld.

    Tevens is er een meerderheid voor het aanvullende voorstel van het lid Brekelmans (VVD) om de minister nadrukkelijk te verzoeken het commissiedebat China voor het herfstreces opnieuw te plannen. Dit verzoek zal worden overgebracht. U wordt zo spoedig mogelijk geïnformeerd over een nieuwe datum.