E-mailprocedure : EMAILPROCEDURE: annuleren commissiedebat Afghanistan

De vergadering is geweest

6 september 2021
10:00 uur
Commissie: Defensie
Voor a.s. dinsdag staat op dit moment formeel nog gepland een commissiedebat over Afghanistan. Bij Regeling van Werkzaamheden zal a.s. dinsdag worden verzocht om hier een plenair debat van te maken, waarbij ook de Minister-president en de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid worden uitgenodigd. Inmiddels is ook duidelijk dat de minister van Buitenlandse Zaken a.s. dinsdag aanwezig zal moeten zijn bij het plenaire debat over de kabinetsformatie. Dit laatstgenoemde debat overlapt met het geplande commissiedebat over Afghanistan.
 
Gezien het voorgaande is het de facto onmogelijk dat a.s. dinsdag het debat over Afghanistan op het nu gereserveerde tijdstip zal kunnen plaatsvinden. Om die reden wordt voorgesteld om het nu geplande commissiedebat van komende dinsdag inzake Afghanistan voorlopig te annuleren, mede in afwachting van de uitkomst van de Regeling van Werkzaamheden op dit punt. Daarmee wordt ook voor de buitenwacht duidelijkheid geschapen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 6 september a.s. om 10.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met het bovenstaande voorstel. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure.

Uitkomst: De fracties van SGP, D66, BIJ1, BBB, PvdD, PvdA, Volt, Denk, GroenLinks, SP, VVD en PVV steunen het onderstaande voorstel, zodat het is aangenomen. Het Commissiedebat Afghanistan van dinsdag 7 september a.s. zal worden geannuleerd, mede in afwachting van de uitkomst van de Regeling van Werkzaamheden op dit punt.
 

Agendapunten

  1. 1

    EMAILPROCEDURE: annuleren commissiedebat Afghanistan

    Te behandelen:

    Loading data