E-mailprocedure : E-mailprocedure - verzoek brief uitvoering motie onderzoek Afghanistan, vóór 7 september a.s.

De vergadering is geweest

1 september 2021
14:00 uur
Commissie: Defensie
Beste (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Onderstaand stelt de SP-fractie uw commissie voor om een brief aan het kabinet te versturen met het verzoek om, zo mogelijk vóór 7 september a.s., aan te geven hoe de (aangenomen) motie op stuk nr. TK 27 925, nr. 772 wordt uitgevoerd. Deze motie betreft een onafhankelijk onderzoek naar de betrokkenheid van de NAVO-landen en specifiek Nederland bij de oorlog in Afghanistan.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk morgen (woensdag 1 september a.s.) om 14.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met het bovenstaande voorstel. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure.

Uitkomst E-mailprocedure: Het verzoek van de SP-fractie om een brief aan het kabinet te versturen met het verzoek om, zo mogelijk vóór 7 september a.s., aan te geven hoe de (aangenomen) motie op stuk nr. TK 27 925, nr. 772 wordt uitgevoerd wordt gesteund door de fracties VVD, PVV, CDA, SP, PvdD, DENK en BBB. Deze fracties vormen een meerderheid, zodat het voorstel is aangenomen.
Ook het voorstel om de verdere behandeling van het onderzoek met voortouw commissie Buitenlandse Zaken te laten doen, heeft voldoende steun ontvangen.
 
Het kabinet zal worden verzocht om de hierboven bedoelde brief. Het voortouw voor de verdere behandeling berust bij de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken.

 
 
Met vriendelijke groet,
Mr T.N.J. (Tim) de Lange,
Plv. Griffier, commissiegriffier Defensie
GC Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
 

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Jasper van Dijk - verzoek brief uitvoering motie onderzoek Afghanistan

    Te behandelen:

    Loading data