E-mailprocedure : Verzoek van het lid Westerveld, mede namens de leden Kuiken en Paternotte, om spoedige update van het kabinet over vaccins die vernietigd dreigen te worden:

De vergadering is geweest

29 juli 2021
17:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Op onderstaande emailprocedure hebben de volgende fracties gereageerd: VVD, CDA, SP, PvdD, ChristenUnie, JA21 en BBB. Allen steunden het verzoek van het lid Westerveld (GL), mede namens de leden Kuiken (PvdA) en Paternotte (D66). Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dit betekent dat het verzoek wordt gehonoreerd. Namens de commissie zal het kabinet om een spoedige update worden verzocht over de AstraZeneca vaccins die weggegooid dreigen te worden en de afspraken met Nederlandse huisartsen daarover. Daarbij wordt ook gevraagd waar de juridische knelpunten liggen en of het mogelijk is Canadees voorbeeld te volgen.
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA
T +(31)70-3182080 | E M.Esmeijer@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl



Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u aan een verzoek van het lid Westerveld (GroenLinks), mede namens de leden Kuiken (PvdA) en Paternotte (D66),  om een spoedige update van het kabinet over de AstraZeneca vaccins die weggegooid dreigen te worden en de afspraken met Nederlandse huisartsen daarover.
Graag vernemen zij ook waar de juridische knelpunten liggen en of het mogelijk is Canadees voorbeeld te volgen.
 
Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag om 17.00 uur of u het verzoek steunt*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Esmeijer, M.E.
 
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Postbus 20018, 2500 EA
T +(31)70-3182080 | E M.Esmeijer@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Westerveld, L. <l.westerveld@tweedekamer.nl>
Verzonden: dinsdag 27 juli 2021 19:45
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Verzoek om kabinetsreactie over vaccins die vernietigd dreigen te worden
 
Beste griffie,
 
Graag zou ik mede namens collega’s Kuiken en Paternotte het kabinet willen vragen om een update over de AstraZeneca vaccins die weggegooid dreigen te worden en de afspraken met Nederlandse huisartsen daarover.
 
Graag horen wij ook waar de juridische knelpunten liggen en of het mogelijk is Canadees voorbeeld te volgen:
 
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/health-canada-extends-shelf-life-some-astrazeneca-covid-19-shots-2021-05-29/
 
Gezien het feit dat over enkele dagen de eerste vaccins weggegooid dreigen te worden, is het verzoek om spoedige reactie. Kan dit via e-mailprocedure worden voorgelegd aan de collega’s?
 
Hartelijke groet,
 
Lisa Westerveld

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Westerveld, mede namens de leden Kuiken en Paternotte, om spoedige update van het kabinet over vaccins die vernietigd dreigen te worden:

    Te behandelen:

    Loading data