E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel van het lid Heinen (VVD) tot het voeren van een schriftelijk overleg over de extra Ecofinraad van 26 juli

De vergadering is geweest

13 juli 2021
16:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In reactie op deze e-mailprocedure over het voorstel van het lid Heinen (VVD) tot het voeren van een schriftelijk overleg over de extra Ecofinraad van 26 juli 2021 heeft het lid Ephraim (Groep Van Haga) zijn steun uitgesproken.
 
Voor het overige zijn geen reacties ontvangen.
Het voorstel is derhalve niet aangenomen.
  
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

-----------------------------
Geachte leden,
 
Heden heeft u inbreng geleverd voor een schriftelijk overleg over de agenda van de Eurogroep/Ecofinraad van 12/13 juli 2021. Dat schriftelijk overleg is in de plaats gekomen van een commissiedebat, dat deze ochtend zou worden gevoerd. Het schriftelijk overleg had onder meer betrekking op de brief van de minister van Financiën van 30 juni jl. inzake Uitvoeringsbesluiten Recovery and Resilience Facility (RRF). Deze brief had betrekking op een aantal lidstaten.
 
Zoals eerder was vermeld in de EU-signalering voor dat geannuleerde commissiedebat, zal naar verwachting op 26 juli een tweede Ecofinraad worden gehouden, waarin naar verwachting de nationale herstelplannen in het kader van de RRF van andere lidstaten, te weten Cyprus, Litouwen, Finland, Ierland, Kroatië, Slovenië en Zweden, voorliggen.
 
Het lid Heinen (VVD) heeft mij verzocht aan uw commissie het voorstel voor te leggen om een schriftelijk overleg te voeren over de nog van de minister van Financiën te ontvangen brief c.q. de te ontvangen geannoteerde agenda voor de extra Ecofinraad van 26 juli 2021.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk dinsdag 13 juli 2021, om 16.00 uur, te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*. In dat bericht zal ik u dan eveneens informeren over de inbrengtermijn.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën