E-mailprocedure : Verzoek van de leden de Vries en Michon-Derkzen om brief 24077-473 te agenderen voor het CD Drugsbeleid morgen

De vergadering is geweest

1 juni 2021
17:30 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Op onderstaande emailprocedure hebben de volgende fracties gereageerd: D66, SP, PvdA, VOLT, SGP en BIJ1. Allen steunden het voorstel van de leden Aukje de Vries en Michon-Derkzen (VVD) om de brief d.d. 27 mei jl. van de staatsecretaris van Volksgezondheid Rapport risicobeoordeling inzake vervolgstappen designerdrug 3-Methylmethcathinon (3-MMC) (Kamerstuk 24077-473) over te dragen aan de commissie JenV én te agenderen voor het commissiedebat Drugsbeleid morgenmiddag (van 14.00 tot 17.00 uur).
 
Dit betekent dat een meerderheid van de commissie het verzoek steunt. De genoemde brief zal worden overgedragen aan de commissie JenV, ter agendering van het commissiedebat Drugsbeleid morgenmiddag..
 
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal



===============================

Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u een voorstel aan van de leden Aukje de Vries (VVD) en Michon-Derkzen (VVD) om de brief d.d. 27 mei jl. van de staatsecretaris van Volksgezondheid Rapport risicobeoordeling inzake vervolgstappen designerdrug 3-Methylmethcathinon (3-MMC) (Kamerstuk 24077-473) over te dragen aan de commissie JenV én te agenderen voor het commissiedebat Drugsbeleid morgenmiddag (van 14.00 tot 17.00 uur).
 
Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag om 17.30 uur of u met dit verzoek kunt instemmen*. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier
GC Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden de Vries en Michon-Derkzen om brief 24077-473 te agenderen voor het CD Drugsbeleid morgen

    Te behandelen:

    Loading data