E-mailprocedure : Voorstel om een schriftelijk overleg te voeren over de oprichting van de beleidsdeelneming Bonaire Brandstof Terminals B.V.

De vergadering is geweest

2 april 2021
16:00 uur
Uitkomst:  Naar aanleiding van onderstaande e-mailprocedure kan ik u berichten dat uw commissie het voorstel om een (aanvullend) schriftelijk overleg te voeren over de oprichting van de beleidsdeelneming Bonaire Brandstof Terminals B.V. niet steunt.
 
De volgende fracties steunen het voorstel niet: GroenLinks en de PvdD.
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Beste leden en plv. leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Op 30 maart 2021 heeft uw commissie besloten de minister te verzoeken geen onomkeerbare stappen te nemen in de oprichting van de beleidsdeelneming Bonaire Brandstof Terminals B.V. totdat de commissie in een eerstvolgende procedurevergadering heeft kunnen spreken over de brief d.d. 22 maart 2021 inzake nadere toelichting op antwoorden op vragen over de brief van 9 november 2020 'Oprichting Bonaire Brandstof Terminals B.V (Kamerstuk 35632, nr. 4). Dit besluit is genomen op grond van een e-mailprocedure op verzoek van het lid Van Raan (PvdD) naar aanleiding van nog openstaande vragen die hij had ingediend bij het schriftelijk overleg van 4 december 2020.
 
Heden heeft de minister een brief aan de Kamer doen toekomen, waarin hij aangeeft dat hij met de oprichting van de beleidsdeelneming zal wachten totdat de commissie zijn brief van 22 maart 2021 in de procedurevergadering van 13 april 2021 heeft kunnen bespreken en dat hij bereid is vragen van de commissie te beantwoorden. De minister verzoekt deze vragen spoedig aan hem te doen toekomen zodat hij deze zo snel mogelijk kan beantwoorden (zie bijlage). 
 
Naar aanleiding van dit verzoek van de minister stel ik voor een (aanvullend) schriftelijk overleg te voeren over de oprichting van de beleidsdeelneming Bonaire Brandstof Terminals B.V., met als inbrengdatum 6 april 2021 te 16.00 uur.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vrijdag 2 april om 16:00 uur te laten weten of u instemt met dit voorstel  (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst.

Dennis Nava