E-mailprocedure : Hernieuwd verzoek van het lid Paternotte (D66) om brief minister SZW inzake impact coronacrisis op statushouders en inburgeraars

De vergadering is geweest

8 maart 2021
17:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Op de onderstaande e-mailprocedure is als volgt gereageerd:
•             De fractie van 50PLUS steunt het verzoek;
•             Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dit betekent dat het verzoek voldoende steun heeft gekregen en dat namens de commissie aan de minister van SZW een brief zal worden gevraagd over de impact van de coronacrisis op statushouders en inburgeraars.
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Griffier commissie SZW


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Zie onderstaand hernieuwd verzoek van het lid Paternotte (D66). Dit keer mede namens de leden Jasper van Dijk (SP), Gijs van Dijk (PvdA), Van den Berge (GroenLinks), Becker (VVD) en Peters (CDA) om een brief te ontvangen van de minister SZW waarin hij ingaat op de impact van de coronacrisis voor statushouders en inburgeraars, alsmede op de aflopende inburgeringstermijn, de aflopende verblijfsvergunning, verloren werk en het gebrek aan toekomstperspectief.
 
Het betreft een verzoek dat reeds door een meerderheid wordt gesteund. Desalniettemin stel ik u hierbij in de gelegenheid om te laten weten of u met dit verzoek kunt instemmen.* Graag verneem ik uiterlijk vandaag om 17.00 uur of u met het verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Griffier commissie SZW
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Van: Hemmen, M. <m.hemmen@tweedekamer.nl>
Verzonden: vrijdag 5 maart 2021 16:02
Aan: Commissie SZW <cie.szw@tweedekamer.nl>
CC: Paternotte, J. <j.paternotte@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Emailprocedure lid Paternotte
 
Beste griffier,
 
Nogmaals hetzelfde verzoek van het lid Paternotte, dit keer mede namens Jasper van Dijk, Gijs van Dijk, van den Berge, Becker en Peters.
 
De coronacrisis heeft op iedereen een grote impact, zoals besproken in het AO in februari ook op de statushouders en inburgeraars in Nederland. Examenlocaties zijn niet meer open, verblijfsvergunning lopen af en mensen zitten zonder werk. Dit heeft een impact op de doorstroom van deze mensen en roept veel zorgen en vragen op over hun toekomst. Daarom namens de leden Paternotte, Jasper van Dijk, Gijs van Dijk, Van den Berge, Becker en Peters het verzoek om een e-mailprocedure te starten om de minister te verzoeken een brief te sturen aan de Kamer waarin hij ingaat op de impact van de coronacrisis op statushouders en inburgeraars. Daarbij graag in te gaan op aflopende inburgeringstermijn, aflopende verblijfsvergunning, verloren werk en gebrek aan toekomstperspectief.
 
 
Met vriendelijke groet,
Mike Hemmen
Beleidsmedewerker D66
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Hernieuwd verzoek om brief minister SZW inzake impact coronacrisis op statushouders en inburgeraars

    Te behandelen:

    Loading data