E-mailprocedure : [E-MAILPRROCEDURE] EUZA - Voorstel om het AO Raad Algemene Zaken van 21 januari om te zetten in een SO met inbrengtermijn a.s. vrijdagmiddag 15 januari (svp reageren voor vandaag 14.30 uur)

De vergadering is geweest

13 januari 2021
14:30 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU <cie.eu@tweedekamer.nl>
Verzonden: woensdag 13 januari 2021 09:45
Aan: GC-Commissie-EU <GC-Commissie-EU@tweedekamer.nl>
Onderwerp: [E-MAILPRROCEDURE] EUZA - Voorstel om het AO Raad Algemene Zaken van 21 januari om te zetten in een SO met inbrengtermijn a.s. vrijdagmiddag 15 januari (svp reageren voor vandaag 14.30 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
In de bijgaande brief bericht de minister van Buitenlandse Zaken dat de Raad Algemene Zaken van 26 januari a.s. is vervroegd naar 18 januari vanwege de voorbereiding van een ingelaste informele digitale EU-top over de pandemiebestrijding op 21 januari.
 
Vanwege deze planningswijziging en mede gelet op de coronasituatie wordt in overleg met de voorzitter aan u voorgesteld om het algemeen overleg Raad Algemene Zaken van 21 januari om te zetten in een schriftelijk overleg met als inbrengtermijn a.s. vrijdag 15 januari om 16.00 uur, waarbij de minister zal worden verzocht om de beantwoording uiterlijk woensdagochtend 20 januari aan de Kamer toe te zenden (daags voor de informele EU-top).
 
Ik verzoek u om in reactie op dit e-mailbericht voor vandaag te 14.30 uur via de knop ‘allen antwoorden’ kenbaar te maken of u instemt met dit voorstel.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)
                                                                                                                                                    
Met hartelijke groet,
 
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag| I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPRROCEDURE] EUZA - Voorstel om het AO Raad Algemene Zaken van 21 januari om te zetten in een SO met inbrengtermijn a.s. vrijdagmiddag 15 januari (svp reageren voor vandaag 14.30 uur)

    Te behandelen:

    Loading data