E-mailprocedure : Verzoek van het lid Hijink (SP) om de minister van VWS om een reactie te vragen op het bericht over het niet aanschaffen van extra Moderna-vaccins

De vergadering is geweest

8 januari 2021
14:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij ontvangt u het verzoek van het lid Hijink (SP) om namens de commissie de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken om een reactie aan de Kamer te sturen op het bericht 'Nederland wilde extra Moderna-vaccins niet', te ontvangen voorafgaand aan het eerstvolgende plenaire debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het lid Hijink doet hierbij het verzoek om in deze reactie in te gaan op enkele specifieke vragen. Zie onderstaand e-mailbericht voor het volledige verzoek.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen 8 januari 2021, om 14.00 uur aan te geven of u hiermee kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA

 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Hijink, M.
Verzonden: donderdag 7 januari 2021 19:38
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
CC: Marijnissen, L. ; Drost, H. ; Gerven, H.P.J. van <>; Klooster, D. ten <>; Post, F. <>
Onderwerp: Verzoek schriftelijke reactie op bericht over niet aanschaffen extra Moderna vaccins
 
Beste Griffie,
 
De SP wil graag voorafgaand aan het eerstvolgende plenaire debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus een reactie van de minister van VWS op onderstaand bericht: https://nos.nl/artikel/2363445-nederland-bedankte-voor-extra-moderna-vaccins.html
 
We horen graag waarom niet gekozen is om wél extra Moderna-vaccins aan te schaffen, welke mogelijkheden er zijn om dat alsnog te doen en welke risico’s er zijn dat andere vaccins alsnog later beschikbaar komen dan de niet aangeschafte vaccins van Moderna.
 
Wilt u dit verzoek per mailprocedure aan de andere fracties voorleggen?
 
Met vriendelijke groet,
Maarten Hijink
Tweede Kamerlid SP, woordvoerder zorg
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Hijink (SP) om de minister van VWS om een reactie te vragen op het bericht over het niet aanschaffen van extra Moderna-vaccins

    Te behandelen:

    Loading data