E-mailprocedure : Verzoek digitale petitieaanbieding IMVO-convenant Voedingsmiddelen

De vergadering is geweest

9 oktober 2020
12:00 uur
Commissie: algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Aan de leden van de algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik u het verzoek voor van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) om het rapport “Voortgang in cacao, palmolie, soja en koffie in beeld” aan te bieden in de vorm van een digitale petitieaanbieding op donderdag 15 oktober 14.15-14.30 uur (direct aansluitend op de petitieaanbieding door Mainline). Deze petitieaanbieding zal plaatsvinden via videoverbinding. U hoeft hiervoor dus niet in de Kamer aanwezig te zijn.
 
Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 9 oktober 12.00 uur of u, namens uw fractie, instemt met dit verzoek, via een reply all op dit bericht.
 
Met vriendelijke groet,
Eva Meijers
Adjunct griffier
Commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Commissie voor Buitenlandse Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
Van: Jeanette van Eijk
Verzonden: dinsdag 6 oktober 2020 10:49
Aan: Commissie BuHa-OS <cie.buhaos@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Procedurevergadering 15 oktober / Begrotingsbehandeling BuHa-OS eind oktober
 
Geachte heer, mevrouw,
 
Met de ondertekening van het IMVO Convenant Voedingsmiddelen in 2018 heeft de FNLI zich gecommitteerd aan de implementatie van IMVO-risicomanagement in de bedrijfsvoering van haar leden, binnen de looptijd van het convenant (5 jaar).  De FNLI-rapportage van afgelopen zomer geeft input vanuit de levensmiddelenindustrie voor de jaarrapportage van het IMVO Convenant 2020, die de SER naar verwachting eind oktober zal publiceren.
 
Aanvullend is dit jaar in opdracht van de FNLI een kwalitatieve sectorrapportage opgesteld. In het rapport “Voortgang in cacao, palmolie, soja en koffie in beeld” staat aanvullende informatie over de inspanningen en resultaten in die vier sectoren op het gebied van verduurzaming van de productie van grondstoffen. Een aantal FNLI-leden laat in deze rapportage zien dat zij al veel doen aan verduurzaming in de keten. Graag zou ik namens de FNLI willen informeren naar de mogelijkheid om bijgevoegd rapport aan te bieden aan de Tweede Kamercommissie BuHa-OS, het liefst voorafgaand aan de begrotingsbehandeling eind oktober.
 
Uiteraard verneem ik het graag als u vragen en/of opmerkingen heeft.
 
Met vriendelijke groet,
Jeanette van Eijk

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek FNLI tot aanbieding rapport 'Voortgang in cacao, palmolie, soja en koffie in beeld'