E-mailprocedure : Voorstel van het lid Hijink (SP) om een kabinetsbrief te vragen over de berichtgeving over de zorgbonus 2021

De vergadering is geweest

2 september 2020
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand voorstel van het lid Hijink (SP) om een reactie aan het kabinet te vragen of het bericht waar is dat het kabinet van plan is om voor het zorgpersoneel in 2021 een incidentele zorgbonus te verstrekken van 500 euro. Het lid Hijink stelt daarnaast voor deze brief te ontvangen op woensdag 2 september 12:00 uur, voor aanvang van het plenaire debat over de aanpak van de coronacrisis.
 
U wordt verzocht uiterlijk woensdag 2 september 2020, om 10.00 uur aan te geven of u met dit voorstel kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Griffier commissie VWS
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Hijink M.
Verzonden: dinsdag 1 september 2020 16:42
Aan: Commissie VWS ; Post H.
CC: Ridder de, N.
Onderwerp: Spoedprocedure zorgbonus
 
 
Geachte griffie, beste Harmanda,
 
Hierbij zouden we een spoedprocedure willen starten en een brief aan het kabinet willen vragen of het bericht juist is dat het kabinet van plan is om voor het zorgpersoneel in 2021 een incidentele zorgbonus te verstrekken van 500 euro. De brief zouden we graag willen ontvangen voor woensdag 2 september 12:00 uur voor aanvang van het plenaire coronadebat.
 
Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2091159294/prinsjesdagdeal-lastenverlichting-en-nieuwe-zorgbonus?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=seeding-telegraaf
 
Met vriendelijke groet,
Maarten Hijink
Tweede Kamerlid SP, woordvoerder zorg
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Hijink (SP) om een kabinetsbrief te vragen over de berichtgeving over de zorgbonus 2021

    Te behandelen:

    Loading data