E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid Renkema (GroenLinks) om het kabinet te verzoeken om een brief over lonen in de zorgsector.

De vergadering is geweest

14 augustus 2020
16:00 uur
UITKOMST E-MAILPROCEDURE:
Het voorstel is aangenomen

Geachte (plv.) leden van de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand voorstel van het lid Renkema (GroenLinks) om het kabinet te verzoeken om uiterlijk dinsdag a.s. 12.00 uur een brief te sturen over lonen in de zorgsector. Zie onderstaand bericht voor het volledig verzoek.
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag 14 augustus 2020, om 16.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Griffier commissie VWS
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
==========================================================
 
GL wil een brief van het Kabinet over lonen in de zorgsector. Wij starten daarvoor een emailprocedure
 
De fractie van GroenLinks verzoekt het Kabinet uiterlijk a.s. dinsdag 12.00 een brief te sturen naar de Tweede Kamer waarin het Kabinet uiteenzet wat de beleidsinhoudelijke, arbeidsmarktmatige en macro-economische overwegingen zijn om voor de Rijksbegroting 2021 niet aan te sturen op een structurele loonsverhoging van werknemers in de zorgsector, en hierbij een relatie te leggen met de brede maatschappelijke waardering voor hun werk en aandacht te schenken aan de secundaire arbeidsvoorwaarden, zeggenschap en arbeidsomstandigheden.
 
Wim- Jan Renkema (GroenLinks)
Verstuurd vanaf mijn iPhone
 
 
 
 
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Renkema (GroenLinks) om het kabinet te verzoeken om een brief over lonen in de zorgsector.

    Te behandelen:

    Loading data