E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel van de leden Omtzigt en Leijten om een brief te vragen over CAF-zaken bij de Belastingdienst

De vergadering is geweest

7 juli 2020
17:00 uur
Commissie: Financiën
Uitkomst e-mailprocedure
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende in de commissie vertegenwoordigde fracties met het voorstel van de leden Omtzigt (CDA) en Leijten (SP) ingestemd:
       VVD, PVV, D66, GroenLinks, ChristenUnie en SGP.
Overigens heeft ook de groep Krol/Van Kooten-Arissen instemmend gereageerd. De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Het voorstel is aangenomen. Dat betekent dat de staatssecretaris van Financiën zal worden verzocht uiterlijk op vrijdag 10 juli een schriftelijke reactie te geven op de berichtgeving door Trouw en RTL over CAF-zaken bij de Belastingdienst, en in het bijzonder op de vragen die de leden Omtzigt en Leijten in hun voorstel hadden geformuleerd.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
_____________________________________________________
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
De leden Omtzigt (CDA) en Leijten (SP) doen het voorstel om aan de staatssecretaris van Financiën (Fiscaliteit en Belastingdienst) een brief te vragen, naar aanleiding van berichtgeving door Trouw en RTL en nog deze week te ontvangen, over CAF-zaken bij de Belastingdienst. Ik verwijs u naar hun voorstel in onderstaand bericht.
Ik verzoek u mij uiterlijk op heden, dinsdag 7 juli 2020, om 17.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
Van: Omtzigt P.H.
Verzonden: dinsdag 7 juli 2020 10:07
Aan: Mulder, Anne; Weeber, S.
Onderwerp: Verzoek om commissiebrief over CAF-zaken bij de belastingdienst
 
Geachte voorzitter en griffier,
 
Vandaag berichten Trouw en RTL over CAF en CAF-achtige projecten bij de inkomstenbelasting.
Graag zouden wij nog deze week een brief ontvangen over welke andere CAF projecten er waren bij de belastingdienst (en niet alleen bij de belastingdienst toeslagen) en daarbij in ieder geval opheldering willen hebben over de projecten GEBO, KEF, 1043.
Wij wijzen erop dat Dhr. Nijboer en wij hier al meerdere keren om gevraagd hebben in debatten (oa het plenaire debat toeslagen in juni en het AO belastingdienst in juni). Mochten er projecten zijn die erop lijken dan vernemen wij daarover ook graag alles (bijvoorbeeld als er een project 1044 is)
Vriendelijke groet,
 
Renske Leijten en Pieter Omtzigt
 
Met vriendelijke groet,
Omtzigt P.H.
Kamerlid

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van de leden Omtzigt en Leijten om een brief te vragen over CAF-zaken bij de Belastingdienst

    Te behandelen:

    Loading data