E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Kerstens (PvdA) om reactie uitzending Opt1 betreffende handreiking ouders die hun ernstig zieke kind verzorgen

De vergadering is geweest

3 juli 2020
14:00 uur
Van: Commissie VWS
Verzonden: donderdag 2 juli 2020 16:22
Aan: GC-Commissie-VWS
CC: Commissie VWS
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Kerstens (PvdA) om reactie uitzending Opt1 betreffende handreiking ouders die hun ernstig zieke kind verzorgen
 
 
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Het lid Kerstens (PvdA) stelt voor de minister van VWS te verzoeken om te reageren op de uitzending van Opt1 van 30 juni en daarbij de inwerkingtreding op te schorten van de handreiking Kindzorg inzake de indicatiestelling ten behoeve van ouders die hun ernstig zieke kind verzorgen totdat de Kamer zich hierover heeft kunnen uitlaten.
 
U wordt verzocht uiterlijk vrijdag 3 juli 2020, om 14.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groet,
Henriëtte Krijger
Adjunct-griffier commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Tweede Kamer
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182053 | E H.Krijger@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
 
 
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Geachte griffier, 
 
Namens het lid Kerstens het onderstaande verzoek om voor te leggen aan de commissie in e-mailprocedure. 
 
Met vriendelijke groet, 
 
Daphne Warnar 
Politiek adviseur
PvdA-Tweede Kamerfractie
 
Beste collega’s,

Waarschijnlijk hebben ook jullie de uitzending van Op1 van afgelopen dinsdag gezien; anders moet je ‘m zeker even terugkijken. Daarin kwamen ouders die hun ernstig zieke kind thuis (mede) verzorgen aan het woord: zij worden stevig geraakt door nieuwe ‘spelregels’ aan de hand waarvan indicaties worden verlaagd. Die spelregels zijn inmiddels vervat in een ‘handreiking’, die op 1 augustus zou moeten ingaan. Op die manier kunnen wij als Kamer ons daar niet meer tijdig over uitspreken. 

Ons verzoek is of we de minister als commissie kunnen vragen op de uitzending in kwestie te reageren en de inwerkingtreding van bedoelde handreiking op te schorten tot de Kamer zich daar ordentelijk over heeft kunnen uitspreken.

Vriendelijke groet,

Kerstens
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Kerstens (PvdA) om reactie uitzending Opt1 betreffende handreiking ouders die hun ernstig zieke kind verzorgen

    Te behandelen:

    Loading data