E-mailprocedure : Verkorting voorhangprocedure zakelijke inhoud aanwijzing meerkosten en continuïteitsbijdrage coronavirus in curatieve en forensische zorg

De vergadering is geweest

17 april 2020
19:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
Uw Kamer heeft op woensdag 15 april 2020 deze brief van de minister voor Medische Zorg ontvangen over de zakelijke inhoud van het voornemen tot het geven van een aanwijzing meerkosten en continuïteitsbijdrage in verband met het coronavirus in de curatieve en forensische zorg. Het betreft een aanwijzing op grond van artikel 8 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg).
 
De minister verzoekt op de tweede pagina, in verband met het spoedeisende karakter en de noodzakelijke vaststelling van de beleidsregels en nadere regels van de NZa op zeer korte termijn (uiterlijk 1 mei 2020) de beide Kamers der Staten Generaal vanwege deze specifieke, zeer uitzonderlijke situatie in te stemmen met een verkorte voorhangtermijn van vijf dagen (in plaats van de voorgeschreven termijn van 30 dagen).
 
Indien een meerderheid van uw Kamer instemt met het verkorten van de voorhangtermijn tot vijf dagen, bent u tot uiterlijk maandag 20 april aanstaande in de gelegenheid om de commissie middels een e-mailprocedure te verzoeken tot het houden van een schriftelijk overleg.
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag 17 april 2020 om 19.00 uur (gelieve met een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht) aan te geven of u instemt met het verzoek tot deze verkorte voorhangtermijn van vijf dagen.
 
Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groeten,
 
Miguel Israel
t.v.v. de griffier van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
Griffier vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verkorting voorhangprocedure zakelijke inhoud aanwijzing meerkosten en continuïteitsbijdrage coronavirus in curatieve en forensische zorg

    Te behandelen:

    Loading data