E-mailprocedure : Voorstel van de minister Milieu en Wonen om de technische briefing bouwlocatie Valkenburg op 16/1/2020 in beslotenheid te doen plaatsvinden

De vergadering is geweest

14 januari 2020
14:00 uur
Van: Commissie BiZa
Verzonden: dinsdag 14 januari 2020 15:13
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: Uitkomst e-mailprocedure m.b.t. voorstel minister Milieu en Wonen om de technische briefing bouwlocatie Valkenburg in beslotenheid te doen plaatsvinden
Urgentie: Hoog
 
Geachte leden,
 
De fracties van PVV, VVD, GroenLinks, SP, PvdA, Denk en SGP hebben niet ingestemd met het voorstel om de technische briefing van 16 januari 2020 in beslotenheid te doen plaatsvinden.
De fractie van D66 heeft wel ingestemd met het voorstel* en de overige fracties hebben niet gereageerd.
Het voorstel* heeft geen meerderheid verworven van fracties die in de Kamer vertegenwoordigd zijn, waarmee het voorstel niet is aangenomen.
De technische briefing zal op donderdag 16 januari 2020 van 16.00 uur tot 17.00 uur in openbaarheid plaatsvinden in de Suze Groenewegzaal.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende: 4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
 
Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier
GC Bestuur en Onderwijs
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Van: Commissie BiZa
Verzonden: maandag 13 januari 2020 15:48
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: E-mailprocedure m.b.t. voorstel minister Milieu en Wonen om de technische briefing bouwlocatie Valkenburg in beslotenheid te doen plaatsvinden (s.v.p. uw reactie voor dinsdag 14/1 te 14 uur).
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken
 
Geachte leden,
 
De minister voor Milieu en Wonen geeft uw commissie in overweging om de technische briefing van aanstaande donderdag inzake bouwlocatie Valkenburg in beslotenheid te doen plaatsvinden omdat
de woningbouw op deze locatie raakt aan het beleid dat gericht is op het bouwen van voldoende woningen en de bedrijfsvertrouwelijke gegevens van het Rijksvastgoedbedrijf als één van de onderhandelende partijen. Er is u toegezegd dat u meer informatie kunt krijgen in een besloten technische briefing dan een openbare technische briefing.

Graag vernemen wij voor dinsdag 14 januari 2020 te 14.00 uur, of u instemt met dit voorstel (graag een Allen beantwoorden op dit bericht).
Spoedig na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier
GC Bestuur en Onderwijs
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

 
Van: Hoedemaekers, Urban
Verzonden: maandag 13 januari 2020 13:45
Aan: Roovers C.; Hendrickx F.M.J.
CC: Commissie BiZa
Onderwerp: technische briefing bouwlocatie Valkenburg
 
Geachte griffier,
 
Op donderdag 16 januari staat van 16.00 tot 17.00u een technische briefing gepland over bouwlocatie Valkenburg. Graag geef ik u daarvoor namens mijn minister het volgende in overweging. Op de convocatie staat dat deze briefing openbaar zal zijn. Omdat de woningbouw op deze locatie niet alleen raakt aan het beleid dat gericht is op het bouwen van voldoende woningen, maar ook aan het Rijksvastgoedbedrijf als één van de onderhandelende partijen (met bedrijfsvertrouwelijke gegevens) heeft het de sterke voorkeur van de minister voor Milieu en Wonen als deze technische brief besloten zou kunnen zijn. In een besloten briefing zullen Kamerleden meer informatie kunnen krijgen dan in een openbare. Het feit dat de onderhandelingen nog gaande zijn wringt immers met het kunnen geven van informatie over de verschillende posities van partijen.
 
Met vriendelijke groet, Urban
 
Drs. U.M.H. (Urban) Hoedemaekers
Ministerie van BZK

 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure inzake het voorstel van de minister Milieu en Wonen om de technische briefing bouwlocatie Valkenburg op 16/1/2020 in beslotenheid te doen plaatsvinden

    Te behandelen:

    Loading data