E-mailprocedure : Voorstel van de leden Snels (GroenLinks) en Leijten (SP) over een brief over het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst en de informatievoorziening aan de Kamer

De vergadering is geweest

17 december 2019
16:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE

Geachte leden,
 
In reactie op onderstaande e-mailprocedure hebben de volgende fracties aangegeven het voorstel van GroenLinks en de SP te steunen: VVD, PVV, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie, PvdD, 50PLUS, SGP en DENK. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen.
 
De indieners van dit voorstel stellen voor de staatssecretaris tot uiterlijk morgenochtend de gelegenheid te geven zijn reactie aan de Kamer te doen toekomen. Uit de reacties blijkt dat ook voldoende steun is voor deze verlenging van de reactietermijn.
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën

--------------------------------------------------------------
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën

 
Geachte leden,
 
De leden Snels (GroenLinks) en Leijten (SP) stellen voor de staatssecretaris van Financiën te vragen de Kamer vandaag een brief te sturen, waarin hij een reactie geeft op het nieuws van afgelopen weekend (zie onder meer https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4955021/toeslagenaffaire-belastingdienst-menno-snel-kinderopvang-nationale) dat tot de afgelopen zomer de Belastingdienst nog altijd onrechtmatig handelde en de Kamer/ de Nationale ombudsman daarover niet goed is geïnformeerd. Zie het voorstel hieronder.
 
Graag verneem ik uiterlijk vandaag, dinsdag 17 december om 16.00 uur, of uw fractie met dit voorstel instemt (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht).
Spoedig na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks