E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek lid Van der Lee (GroenLinks) om een reactie van de minister op het bericht over het lekken van giftige stoffen door oude gasputten

De vergadering is geweest

6 september 2019
9:00 uur
Van: Commissie EZK
Verzonden: donderdag 5 september 2019 13:18
Aan: GC-Commissie-EZK ; Commissie EZK
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verzoek lid Van der Lee (GroenLinks) om een reactie van de minister op het bericht over het lekken van giftige stoffen door oude gasputten
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Van het lid Van der Lee (GroenLinks) is het onderstaande voorstel binnengekomen om voorafgaand aan het geplande algemeen overleg Mijnbouw/Groningen op 12 september 2019 een reactie van de minister van EZK te ontvangen op het bericht “Voormalig NAM-medewerker: 'Oude gasputten lekken giftige stoffen in bodem en drinkwater'” (link).
 
Gezien het feit dat het algemeen overleg al snel op de procedurevergadering van volgende week volgt, wordt dit verzoek u via deze e-mailprocedure voorgelegd.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vrijdag 6 september 2019 om 9.00 uur te laten weten of u met dit voorstel instemt (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*.
 
 
Met vriendelijke groet,
Niels Kruithof
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Bordes, Y.
Verzonden: donderdag 5 september 2019 11:06
Aan: Commissie EZK
CC: Lee van der T.
Onderwerp: Vraag om reactie
 
Beste griffie,
 
Het lid Van der Lee wil graag bij de aanstaande procedurevergadering vragen om een reactie op het bericht “Voormalig NAM-medewerker: 'Oude gasputten lekken giftige stoffen in bodem en drinkwater'” (https://eenvandaag.avrotros.nl/item/voormalig-nam-medewerker-oude-gasputten-lekken-giftige-stoffen-in-bodem-en-drinkwater/ ), te ontvangen voor het AO Mijnbouw volgende week.
 
Groet, Yorian
 
Yorian Bordes
Fractiemedewerker klimaat, energie en economie
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Van der Lee om een reactie van de minister op het bericht over het lekken van giftige stoffen door oude gasputten

    Te behandelen:

    Loading data