E-mailprocedure : Verzoek van het lid Jetten om de heer Chad Frischmann in een bijzondere procedure te ontvangen

De vergadering is geweest

7 mei 2019
12:00 uur
Leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Hierbij treft u aan het verzoek van het lid Jetten om de heer Chad Frischmann in een bijzondere procedure te ontvangen op woensdag 15 mei 2019 van 11.45 tot 12.45 uur.
 
Graag verneem ik uiterlijk dinsdag 7 mei 2019 om 12 uur of u hiermee kunt instemmen.
 

Dennis Nava
 
Van: Gaans van M.
Verzonden: vrijdag 3 mei 2019 10:58
Aan: Commissie EZK
CC: Jetten, R.; Roeling, Z.
Onderwerp: Voorstel ontvangst in bijzondere procedure
 
Geachte griffie,
 
Namens Rob Jetten zou ik een ontvangst in bijzondere procedure willen organiseren voor de heer Chad Frischmann op woensdag 15 mei 2019 van 11u45 – 12u45.

Chad Frischmann is een Amerikaanse onderzoeker die als vice-president en onderzoeksdirecteur betrokken is bij het onderzoeksproject/boek Drawdown. Het project heeft honderd concrete oplossingen gepresenteerd om de opwarming van de aarde en klimaatontwrichting tegen te gaan. De heer Frischmann wil met de Kamerleden in gesprek gaan over dit project en van gedachten willen wisselen over de Nederlandse inzet op dit terrein. Daarnaast is de heer Frischmann bereid om vragen te beantwoorden over de Drawdown-oplossingen tegen klimaatverandering, welke investeringen ze vergen, welke financiële rendementen ze opleveren en hoeveel ze bijdragen aan het tegengaan van klimaatontwrichting.

Vanwege zijn kortstondig verblijf in Nederland op 15 mei en omdat er geen reguliere procedurevergadering plaatsvindt voor deze datum, zou ik dit voorstel via een e-mailprocedure willen voorleggen aan uw commissie. Als er wordt ingestemd om deze ontvangst te organiseren, zou de heer Jetten deze uitnodiging ook aan de commissie LNV willen voorleggen.