E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Uitnodigen van de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken voor een gesprek in de Kamer op 25 april 2019 (svp reageren voor vrijdag 14.00 uur)

De vergadering is geweest

19 april 2019
14:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: donderdag 18 april 2019 16:54
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Uitnodigen van de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken voor een gesprek in de Kamer op 25 april 2019 (svp reageren voor vrijdag 14.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
 
Geachte leden,

Via de voorzitter van de Contactgroep Frankrijk heeft ons het (onderstaande) bericht bereikt dat de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken, mevrouw Amélie de Montchalin, volgende week donderdag 25 april beschikbaar is voor een ontmoeting met leden van uw commissie.
 
Naar aanleiding hiervan stelt uw voorzitter aan u voor om de Franse staatssecretaris uit te nodigen in de Kamer voor een openbaar gesprek over Europese actualiteiten op donderdag 25 april van 17.15 tot 18.15 uur.
 
Ik verzoek u om in reactie op deze mail via ‘reply-all’ uiterlijk (morgen) vrijdag 19 april om 14.00 uur aan te geven of u kunt instemmen met een ontvangst in de Kamer en of u beschikbaar bent om aan deze activiteit deel te nemen.
 
De activiteit vindt doorgang bij voldoende deelname door de leden.
Indien er onvoldoende belangstelling is voor een gesprek in de Kamer, wordt gewezen op de mogelijkheid van een informele ontmoeting in de Franse residentie.

Met hartelijke groet,
 

Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: "Koopmans, S."
Datum: 18 april 2019 om 14:40:02 CEST
Aan: "Veldman, H."
Onderwerp: Bezoek Franse staatssecretaris voor Europese Zaken.

Geachte voorzitter, beste Hayke,
 
Volgende week donderdag, 25 april, bezoekt de nieuwe Franse staatssecretaris voor Europese Zaken, Amélie de Montchalin, een aantal politici in Den Haag. De Franse Ambassadeur, Philippe Lalliot, heeft mij als voorzitter van de Contactgroep Frankrijk gevraagd te inventariseren of de leden van de Kamercommissie Europese Zaken eventueel beschikbaar zouden zijn voor een ontmoeting met haar die dag tussen 17.15 en 18.15u, danwel voor een aperitif in de Franse residentie, danwel in bijeenkomst in de Kamer. Zou u dit willen onderzoeken?
 
Vriendelijke groet,
 
Sven Koopmans
Voorzitter Contactgroep Frankrijk
 
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
 
Door het sturen van een email stelt u ons in het bezit van uw persoonsgegevens. De informatie wordt niet met derden gedeeld. In enkele gevallen kan de informatie intern gedeeld worden, om ervoor te zorgen dat u een adequaat antwoord op uw vragen ontvangt. Kamerleden en medewerkers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.
Uw gegevens worden niet langer bewaard dan de verwerking van de e-mail vraagt, met een maximum van twee jaar.
Mocht u desondanks bezwaar hebben tegen bovenstaande, dan verwijderen wij op uw verzoek uw gegevens.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Uitnodigen van de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken voor een gesprek in de Kamer op 25 april 2019 (svp reageren voor vrijdag 14.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data