E-mailprocedure : Voorstel om schriftelijk overleg over de aankoop van aandelen Air France - KLM te combineren met schriftelijk verslag over de suppletoire begroting (inbreng vrijdag 1 maart 20.00 uur)

De vergadering is geweest

1 maart 2019
10:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST VAN DE E-MAILPROCEDURE
 
Geachte leden,
 
Aan u is per e-mailprocedure het voorstel gedaan om vandaag, vrijdag 1 maart 2019 om 20.00 uur eveneens als inbrengdatum te hanteren voor het verslag over de incidentele suppletoire begroting Air France – KLM.
 
Uit de reacties blijkt dat de fracties van VVD, D66, SP, PvdA en PvdD dit voorstel steunen. De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Dat betekent dat het voorstel is aangenomen:
  • U heeft tot vandaag, vrijdag 1 maart 2019 om 20.00 uur om uw inbreng aan te leveren voor het verslag over de incidentele suppletoire begroting Air France – KLM, alsmede voor het schriftelijk overleg over de brief van de minister van Financiën over de aankoop van aandelen Air France – KLM.
  • De fracties wordt verzocht om bij hun inbreng duidelijk aan te geven of deze betrekking heeft op de brief of de incidentele suppletoire begroting Air France – KLM.
  • De commissie I&W zal bij de behandeling van de brief als volgcommissie worden aangemerkt.
  • De minister van Financiën wordt verzocht zijn reactie op het schriftelijk overleg en het verslag uiterlijk maandag 4 maart 2019 om 20.00 uur aan de Kamer aan te bieden.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal


Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Eerder vandaag heeft de commissie Financiën besloten om de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg over de brief van de minister van Financiën over de aankoop van aandelen Air France – KLM vast te stellen op vrijdag 1 maart 2019 om 20.00 uur. De minister van Financiën wordt verzocht zijn reactie op het schriftelijk overleg uiterlijk maandag 4 maart 2019 om 20.00 uur aan de Kamer aan te bieden.
 
Het ministerie heeft naast de brief over de aankoop van aandelen Air France – KLM inmiddels ook een incidentele suppletoire begroting Air France - KLM (35148) aan de Kamer aangeboden. Het ligt voor de hand om bij het op korte termijn te houden plenair debat over de aankoop van aandelen Air France – KLM ook deze incidentele suppletoire begroting te betrekken en eventueel deze begroting op dezelfde dag als het plenair debat in stemming te brengen.  Het is daarvoor nodig dat de commissie voorafgaand aan het plenair debat verslag uitbrengt over de incidentele suppletoire begroting. Daarom wordt voorgesteld om morgen, vrijdag 1 maart 2019 om 20.00 uur eveneens als inbrengdatum te hanteren voor het verslag over de incidentele suppletoire begroting Air France – KLM.
Als een meerderheid dit voorstel steunt, wordt de fracties verzocht om bij hun inbreng duidelijk aan te geven of deze betrekking heeft op de brief of de incidentele suppletoire begroting Air France – KLM.
 
Ik verzoek u uiterlijk morgen, vrijdag 1 maart 2019 om 10.00 uur kenbaar te maken of u kunt instemmen met het voorstel om op vrijdag 1 maart om 20.00 uur eveneens verslag uit te brengen over de incidentele suppletoire begroting Air France – KLM (graag een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht).
 
Spoedig  na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal