E-mailprocedure : Verzoek van het lid Özütok (GroenLinks) om voor de besloten technische briefing van woensdag 19 december 2018 inzake de Geschillenregeling de Gevolmachtigde Ministers uit te nodigen, tenzij de staatssecretaris van BZK zich daartegen verzet.

De vergadering is geweest

13 december 2018
16:00 uur
Van: Lange de Tim
Verzonden: donderdag 13 december 2018 9:05
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: E MAILPROCEDURE: Verzoek inzake TB Geschillenregeling
Urgentie: Hoog
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties,
 
Onderstaand doet het lid Özütok het verzoek aan de commissie om voor de besloten technische briefing op woensdag 19 december a.s. inzake de Geschillenregeling de Gevolmachtigde Ministers uit te nodigen, tenzij de staatssecretaris van BZK zich daartegen verzet.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag (donderdag 13 december) om 16.00 uur te laten weten of u met het verzoek van het lid Özütok kunt instemmen. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange
 
Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Den Haag, 12 december 2018
 
Onderwerp: Verzoek inzake technische briefings wederopbouw Sint Maarten en Geschillenregeling
 
 
Geachte voorzitter, beste collega’s,
 
Volgende week woensdag beleggen wij een technische briefing over de geschillenregeling. Ik geloof niet dat daarvoor vertegenwoordigers van de Landen, i.c. de Gevolmachtigde Ministers, zijn uitgenodigd. Het lijkt mij elegant om de Gevolmachtigde Ministers de kans te geven aanwezig te zijn bij deze technische briefing. De gespreksonderwerpen raken immers de Landen direct. Ook met het oog op verdere kennisontwikkeling lijkt me het me van belang dit soort technische informatie met elkaar te delen. Graag vraag ik daarom jullie instemming op mijn verzoek om voor de technische briefing van volgende week over de geschillenregeling alle Gevolmachtigde Ministers uit te nodigen voor de briefing, tenzij natuurlijk de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zich daartegen verzet. Alvast hartelijk dank voor jullie instemming.
 
Vriendelijke groet,
 
Nevin Özütok
Tweede-Kamerlid GroenLinks
 
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Özütok (GroenLinks) om voor de besloten technische briefing van woensdag 19 december 2018 a.s. inzake de Geschillenregeling de Gevolmachtigde Ministers uit te nodigen, tenzij de staatssecretaris van BZK zich daartegen verzet.

    Te behandelen:

    Loading data