E-mailprocedure : Voorstel van het lid Kröger (GL) scheiding onderwerpen AO Luchtvaart en plenaire luchtvaartdebatten

De vergadering is geweest

30 november 2018
12:00 uur
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat,
 
Het lid Kröger (GL) stelt voor om de volgende scheiding aan te brengen in de onderwerpen voor de verschillende luchtvaartdebatten de komende tijd en de agenda van het AO Luchtvaart overeenkomstig te wijzigen:
 
  • alle brieven over de luchtruimherziening, de belevingsvlucht en Lelystad Airport naar het plenaire debat over de herziening van het Nederlandse luchtruim;
  • alle brieven over Schiphol (incl. de gedoogsituatie rond geluidsoverlast van Schiphol) naar het plenaire debat over de milieueffectrapportage van Schiphol;
  • de overige brieven zijn voor het algemeen overleg Luchtvaart van komende woensdag 5 december.
 
Graag verneem ik derhalve uiterlijk MORGEN vrijdag 30 november a.s. om 12.00 uur (graag via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht) of u kunt instemmen met het voorstel. Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Indien de besluitvorming over dit voorstel tot onduidelijkheid leidt, zal mogelijk worden besloten tot het organiseren van een extra procedurevergadering.
 
Met vriendelijke groet,
Benjamin Koerselman
Adjunct-griffier vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat
 
Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis vergaderagenda-app van de Tweede Kamer in de Apple of Android store.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Kröger (GL) scheiding onderwerpen AO Luchtvaart en plenaire luchtvaartdebatten

    Te behandelen:

    Loading data