E-mailprocedure : Uitnodiging bezoek aan De Kijvelanden voor AO tbs 21 juni 2018

De vergadering is geweest

8 juni 2018
14:00 uur
Van: Commissie J&V
Verzonden: vrijdag 8 juni 2018 14:04
Aan: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: J&V: UIKTOMST e-mailprocedure uitnodiging bezoek aan De Kijvelanden voor AO tbs 21 juni 2018

 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Gelet op de ontvangen reacties kan ik u meedelen dat dit werkbezoek niet in commissieverband zal worden gepland. De uitnodiging wordt daarmee overgelaten aan individuele leden/fracties. U kunt desgewenst direct contact opnemen met de organisatie voor het plannen van een afspraak.
 
Met vriendelijke groet,
 
mw. mr. A.E.A.J. (Brechje) Hessing-Puts ML
griffier vaste commissie voor Justitie en Veiligheid
Tweede Kamer der Staten-Generaal


Van: Commissie J&V
Verzonden: vrijdag 8 juni 2018 11:03
Aan: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: J&V: SPOED e-mailprocedure uitnodiging bezoek aan De Kijvelanden voor AO tbs 21 juni 2018
Urgentie: Hoog

 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Hieronder treft u aan een uitnodiging voor een werkbezoek aan FPC De Kijvelanden. Gelet op de korte termijn tot aan het algemeen overleg komt daarvoor in de commissieagenda slechts vrijdag 15 juni of maandag 18 juni in aanmerking.
 
Ik verzoek u uiterlijk hedenmiddag om 14.00 uur kenbaar te maken of u dit werkbezoek in commissieverband wilt organiseren en zo ja, welke datum dan uw voorkeur geniet. Het werkbezoek zal alleen in commissieverband doorgang vinden indien zich daarvoor tenminste vijf leden (inclusief voorzitter) hebben aangemeld.
 
Met vriendelijke groet, 
mw. mr. A.E.A.J. (Brechje) Hessing-Puts ML
griffier vaste commissie voor Justitie en Veiligheid

Hieronder treft u aan een uitnodiging voor een werkbezoek aan FPC De Kijvelanden. Gelet op de korte termijn tot aan het algemeen overleg komt daarvoor in de commissieagenda slechts vrijdag 15 juni of maandag 18 juni in aanmerking. Ik verzoek u uiterlijk hedenmiddag om 14.00 uur kenbaar te maken of u dit werkbezoek in commissieverband wilt organiseren en zo ja, welke datum dan uw voorkeur geniet. Het werkbezoek zal alleen in commissieverband doorgang vinden indien zich daarvoor tenminste vijf leden (inclusief voorzitter) hebben aangemeld  :

Op 21 juni zult u met de minister voor Rechtsbescherming in debat gaan over de forensische zorg, meer specifiek de terbeschikkingstelling. Graag bied ik u in uw voorbereiding hierop de gelegenheid om ons forensisch psychiatrisch centrum (FPC) te bezoeken. U kunt zich dan een beeld vormen van de dagelijkse gang van zaken in onze kliniek.
 
FPC De Kijvelanden, onderdeel van Fivoor, biedt ruimte aan ruim 130 tbs-gestelden in de verschillende fasen van hun behandeling. Het FPC ligt onder de rook van Rotterdam en maakt deel uit van de forensische keten in de regio’s rondom Den Haag, Rotterdam en Utrecht. 
 
Graag nodig ik u uit voor een bezoek aan ons FPC in de aanloop naar het algemeen overleg. Dit bezoek zal een aantal uur duren (afhankelijk van ruimte en behoefte) en kan eventueel in de avond uren plaatsvinden, gelet op uw drukke agenda’s. 
 

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Uitnodiging Fivoor voor bezoek aan FPC De Kijvelanden ter voorbereiding op algemeen overleg Tbs d.d. 21 juni 2018