Rondetafelgesprek : 'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'

De vergadering is geweest

5 april 2018
13:00 - 16:30 uur
Locatie: Groen van Prinstererzaal
Commissie: Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (2017-2024)

Bijlage

Deelnemers

  • Voorzitter
    A.H. Kuiken (PvdA)
  • T.C. de Groot (D66)
  • F.W. Futselaar (SP)
  • E. Ouwehand (PvdD)
  • A. Weverling (VVD)
  • H.J. Grashoff (GroenLinks)
  • R.K. Dik-Faber (ChristenUnie)
  • B. Madlener (PVV)
  • C.M. van Brenk (50PLUS)
  • W.J. Moorlag (PvdA)

Agendapunten

  1. 1

    'Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie'

    Blok 1: Duurzaam en gezond voedselbeleid (13.00-13.40 uur)
    1. Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli): presentatie ‘Duurzaam en Gezond. Samen naar een houdbaar voedselsysteem’
    2. Planbureau voor de Leefomgeving (PBL): presentatie ‘Voedsel in Nederland’
     
    Blok 2: Voedselconsumptie vanuit gedragsperspectief: Duurzame en gezonde  keuzes (13.45-14.45 uur)
    1. Dhr. Dagevos, Wageningen University & Research
    2. Dhr. Spaargaren, Wageningen University & Research
    3. Dhr. Baan, expert voedsel en gezondheid, eigenaar Koppert Cress
    4. Dhr. Joosten, kinderarts ErasmusMC, voorzitter van de stichting “Food for a Better Life Style”
    5. Mw. Poelman, Universiteit Utrecht
     
    Blok 3: De keten: voedsel in relatie tot landbouw (14.55 – 15.30 uur)
    1. Dhr. Simons, CEO New Foresight
    2. Dhr. Lageweg, transitiecoalitie voedsel, landbouw en gezondheid
    3. Dhr. Lohman, Aeres Hogeschool Almere, mede-oprichter Food Hub (NL)
     
    Blok 4: Korte ketens: over verspilling en de relatie tussen de boer en burger  (15.40 – 16.30 uur)
    1. Dhr. Timmermans, Wageningen University & Research
    2. Mw. Engelen, , mede-oprichter Kromkommer
    3. Dhr. van der Schans, Wageningen University & Research
    4. Dhr. Maijers, Hogeschool Inholland


     
  2. 2

    Position papers genodigden

    Te behandelen:

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data
  3. 3

    Position papers toegezonden op uitnodiging van de commissie

     De volgende partijen zijn uitgenodigd een een posititon paper aan te leveren:
    - Kees Aarts (oprichter Protix, specifiek World Economic Forum)
    - CBL
    - Peter van Dijken, Director Healthy Living bij TNO
    - Stichting Doen
    - FNLI
    - Green Protein Alliance
    - Groente- en Fruithuis
    - Karine Hoenderdos (Diëtist en journalist)
    - Keer diabetes om
    - Leon Meijer, wethouder Voedsel te Ede
    - LTO
    - NAJK
    - Petitie Voedselonderwijs
    - Henk Renting, Programma manager Voedsel op de stedelijke agenda
    - Verspillingsfabriek
    - Voedingscentrum (Corné van Dooren, kennisspecialist duurzaam eten)
    - Slow Food Youth Network

    Te behandelen:

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data