E-mailprocedure : Behandeling brief orkaan Irma

De vergadering is geweest

13 september 2017
10:00 uur
Van: Commissie Koninkrijksrelaties
Verzonden: dinsdag 12 september 2017 14:03
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: E mailprocedure brief Orkaan Irma
Urgentie: Hoog
 
Beste leden,
 
Uw voorzitter doet het voorstel onderstaande brief te agenderen voor het eerstkomende verzamel-Algemeen Overleg Koninkrijksrelaties, en dat Algemeen Overleg met een uur te verlengen tot drie uur. Verder doet uw voorzitter het voorstel om de nu geplande datum van dit verzamel-overleg om te draaien met de datum van het Algemeen Overleg Beleidsdoorlichting artikel 2. Het verzamel-Algemeen Overleg vindt dan plaats op 21 september van 14.00 uur tot 17.00 uur en het Algemeen Overleg Beleidsdoorlichting op donderdag 28 september van 13.00 uur tot 15.00 uur. Tenslotte doet uw voorzitter het voorstel de Minister van BZK te verzoeken uiterlijk maandag 18 september a.s. een brief aan de Kamer te sturen waarin wordt ingegaan op de bevindingen en resultaten van het werkbezoek dat de minister nu aan Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius brengt.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk woensdag 13 september  2017 om 10:00 uur te laten weten of u met de voorstellen van uw voorzitter kunt instemmen. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange
 
Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T (+31)70-3182017
E T.dlange@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange
Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal



 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure brief Orkaan Irma

    Te behandelen:

    Loading data