E-mailprocedure : Verzoek vh lid Becker (VVD) toevoeging twee genodigden aan rondetafel Curriculumherziening po/vo

De vergadering is geweest

4 april 2017
12:00 uur
Geachte woordvoerders rondetafel Curriculumherziening po/vo (op 13 en 19 april a.s.),
 
Namens uw wnd. voorzitter leg ik u onderstaand verzoek van het lid Becker (VVD) voor om aan de genodigdenlijst van bovengenoemd rondetafelgesprek twee personen toe te voegen. Er is voor beide personen ruimte in blok 2 op 13 april a.s. (tot op heden vier hoogleraren ingepland van 13.30-15.00 uur)
Graag verneem ik vóór dinsdag 4 april 12.00 uur of uw fractie kan instemmen met dit verzoek.
 
Met vriendelijke groet,
drs. E. (Eveline) C.E. de Kler
griffier commissie OCW
Tweede Kamer der Staten-Generaal

========================================= 

Besluit: Bovengenoemde twee personen worden uitgenodigd voor RTG 13 april, blok 2. De volgende fracties  hebben gereageerd op het verzoek en ingestemd: PVV, CU, D66, PvdA.
=================================================
Van: Becker, B.
Verzonden: vrijdag 31 maart 2017 15:13
Aan: Kler de E.C.E.
Onderwerp: Rondetafel curriculum genodigden?
 
Beste Eveline,
 
Als nieuw Kamerlid heb ik me inmiddels verdiept in de opzet van de rondetafelgesprekken over curriculumherziening po en vo, die vóór het reces zijn gepland. Ik denk dat het nuttige en interessante sessies zullen zijn, maar heb de behoefte nog een kleine toevoeging te mogen doen wat betreft genodigden.
 
Graag leg ik de leden voor:
 
- in blok 1 het bedrijfsleven aan het woord te laten door VNO/NCW uit te nodigen. Het bedrijfsleven is essentieel als afnemer van onderwijs en het goed aanhaken van het bedrijfsleven in de volgende fase lijkt me uitermate verstandig.
 
-in blok 2 dhr. Klaas van Veen toe te voegen. Hij is hoogleraar onderwijskunde in Groningen en hoogleraar-directeur bij de universitaire lerarenopleiding. Tevens is hij voorzitter van de icl (het landelijke overleg van universitaire lerarenopleidingen). Hij kan naast de discussie over vakoverstijgende vaardigheden ook goed inzichten geven in aansluiting met de universitaire opleidingen en de lerarenopleidingen.
 
Zou je dit aan de leden willen voorleggen? Wellicht lukt het via de mail om de procedurevergadering te ontlasten. Veel dank alvast!
 
Hartelijke groet,
 
Bente Becker
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek vh lid Becker (VVD) toevoeging twee genodigden aan rondetafel Curriculumherziening po/vo

    Te behandelen:

    Loading data