E-mailprocedure : Verzoek van de leden Bruins en Gesthuizen om een brief te vragen over een mogelijke buitenlandse overname van Tata Steel (nog deze week te ontvangen)

De vergadering is geweest

7 september 2016
16:00 uur
Van: Commissie EZ
Verzonden: woensdag 7 september 2016 16:04
Aan: GC-Commissie-EZ
CC: Commissie EZ
Onderwerp: [RESULTAAT SPOED E-MAILPROCEDURE] Verzoek van de leden Bruins en Gesthuizen om een brief te vragen over een mogelijke buitenlandse overname van Tata Steel (nog deze week te ontvangen)
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken,

Op onderstaande spoed e-mailprocedure waarin het verzoek van de leden Bruins (ChristenUnie) en Gesthuizen (SP) is voorgelegd om aan de minister van Economische Zaken een brief te vragen, nog deze week te ontvangen, over een mogelijke buitenlandse overname van Tata Steel hebben de volgende fracties gereageerd:

- VVD
- PvdA
- PVV
- SGP

Alle fracties hebben met het voorstel ingestemd. Het voorstel is aangenomen.* De minister van Economische Zaken zal conform het verzoek worden verzocht om een brief, nog deze week te ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Renée Konings
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Economische Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Commissie EZ
Verzonden: dinsdag 6 september 2016 16:09
Aan: GC-Commissie-EZ
Onderwerp: [SPOED EMAIL-PROCEDURE:] Verzoek van de leden Bruins en Gesthuizen om een brief te vragen over een mogelijke buitenlandse overname van Tata Steel (nog deze week te ontvangen)
 
Geachte leden,
 
Zojuist is onderstaand verzoek ontvangen van de leden Bruins en Gesthuizen om een brief te vragen, nog deze week te ontvangen, aan de minister van Economische Zaken over een mogelijke buitenlandse overname van Tata Steel.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk woensdag 7 september a.s. (morgen) om 16.00 uur te laten weten of u met dit verzoek kunt instemmen (middels een allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*.
 
Met vriendelijke groet,
 
Michèle Franke
Griffier van de vaste commissie voor Economische Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Bruins en Gesthuizen om een brief te vragen over een mogelijke buitenlandse overname van Tata Steel (nog deze week te ontvangen)

    Te behandelen:

    Loading data