Bijzondere procedure : Bijzondere procedure met de heer Andrew Steer, CEO van het World Resources Institute (organisator: het lid Van Veldhoven)

De vergadering is geweest

22 maart 2016
17:30 - 18:30 uur
Locatie: Klompézaal
Commissie: Infrastructuur en Milieu

Bijlage

Deelnemers

  • S. van Veldhoven (D66)
  • E.M.A. Smaling (SP)
  • J.C. (Jan) Vos (PvdA)

Agendapunten

  1. 1

    Bijzondere procedure met de heer Andrew Steer

    Voor de leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissies voor Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking zet Dr. Andrew Steer, President en CEO van het World Resources Institute, de grote verhalen uiteen die de wereld zullen veranderen op het gebied van economie, natuurlijke grondstoffen, energie, armoede, milieu en meer.
     
    Uiteraard zijn medewerkers van Kamerleden eveneens van harte uitgenodigd voor deze 2016-editie van ‘Stories to Watch’: de belangrijke duurzaamheidsverhalen die dit jaar de headlines gaan halen.
     
    2016 wordt een cruciaal jaar in termen van duurzaamheid en milieu. 2015 was het jaar van de akkoorden: de Sustainable Development Goals en het klimaatakkoord van Parijs. In 2016 ligt de vraag voor hoe we die beloftes om gaan zetten in actie. Wat worden de trends op het gebied van energie, de financiële en zakelijke wereld, op het gebied van voedsel en de steden? Welke landen komen in de spotlight te staan? Wie de invloedrijke mensen om te volgen? Welke beleidskeuzes worden er gemaakt en hoe zullen die de toekomst van mens en planeet gaan bepalen?
     
    Dhr. Steer is in Nederland aangezien het World Resources Institute voor het eerst in de geschiedenis vergadert buiten de Verenigde Staten. Op 23 en 24 maart vindt hun vergadering plaats in Den Haag. Dat betekent dat er een groot aantal gezaghebbende stakeholders op het gebied van duurzaamheid op dat moment in Nederland zijn: CEO's van grote bedrijven, investeerders, advieskantoren en denktanks.
     
    Gelieve aan te geven of u aanwezig wilt zijn. Dit kunt u kenbaar maken aan het lid Van Veldhoven (D66), de organisator van deze bijzondere procedure.
  2. 2

    Voorstel van het lid Van Veldhoven tot het organiseren van een bijzondere procedure met dhr. Andrew Steer

    Te behandelen:

    Loading data