Bijzondere procedure : Ontvangst Israëlische delegatie over situatie op Westelijke Jordaanoever

De vergadering is geweest

10 oktober 2013
10:00 - 11:00 uur
Locatie: Aletta Jacobszaal
Commissie: Buitenlandse Zaken

Herziene convocatie (was van 14.30 - 15.30 uur) 

Bijlage

Deelnemers

  • R. Bisschop (SGP)
  • H. van Bommel (SP)
  • J.H. ten Broeke (VVD)
  • M. Servaes (PvdA)
  • J.S. Voordewind (ChristenUnie)

Agendapunten

  1. 1

    Ontvangst Israëlische delegatie over situatie op de Westoever

    Ontvangst in bijzondere procedure door het lid Van der Staaij van een Israëlische delegatie over de situatie op de Westoever.

    Het lid Van der Staaij nodigt u uit voor dit gesprek.

    De delegatie bestaat uit de volgende personen:

    -Shay Attias is de stichter en voormalig hoofd van het Openbaar Diplomatie Departement van het (nieuwe) Israëlische Ministerie voor Diplomatie en Diaspora Zaken. Attias doceert in publieke diplomatie aan het Ariel College en het Interdisciplinaire Centrum te Herzliya. Shay heeft een doctorstitel verworven en heeft zijn academische vorming genoten aan de Universiteit te Harvard, aan het USC en aan de Bar-Ilan Universiteit.

    -Gershon Mesika is in 2007 en opnieuw in 2012, democratisch gekozen tot voorzitter en bestuurder van de Regionale Raad op de Westoever. Mesika is actief in de nationale politiek en is lid van de Centrale Commissie van Netanjahu's Likud Partij.
    Gershon Mesika is aanvankelijk opgeleid in de advocatuur, was voorheen ook zakenman.

    -Yossie Dagan is vice-voorzitter van de Regionale Raad op de Westoever en behartigt de terreinen van jeugdzaken en strategische ontwikkelingen voor het gebied. Hij werkte vier jaar als hoofd van het Strategisch Initiatief Departement en was senior adviseur van de voorzitter van de Raad. Hij is direct verantwoordelijk voor de organisatorische en operationele structuur van de Raad.

    -Eliezer Braun, academisch opgeleid in Illinois in de Verenigde Staten, is in 1983 met zijn gezin naar Israël geëmigreerd. Sinds 1998 is hij internationaal directeur van Shuva Israel.

     

    Te behandelen:

    Loading data