Technische briefing : Algemene Rekenkamer - vervolgrapportage Kredietcrisis en inzicht in stimuleringsmaatregelen kabinet

De vergadering is geweest

14 januari 2010
13:30 - 14:30 uur
Locatie: Statenlokaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

Bijlage

Deelnemers

  • M.L. (Mei Li) Vos (PvdA)
  • F.H.H. Weekers (VVD)
  • F.J.F.M. de NerĂ©e tot Babberich (CDA)
  • J. Schinkelshoek (CDA)
  • R.F. Berck ()
  • A.P.C. (Tony) van Dijck (PVV)
  • J.L. Spekman (PvdA)
  • P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel (CDA)

Agendapunten

  1. 1

    Gecombineerde briefing door de Algemene Rekenkamer over haar publicaties 'Kredietcrisis 2008/2009. Tweede rapportage tweede en derde kwartaal 2009' en (brief) 'Inzicht in stimuleringsmaatregelen kabinet in kader van de kredietcrisis'.

    De Algemene Rekenkamer is voornemens op donderdag 14 januari 2010 twee publicaties uit te brengen:

    1. Kredietcrisis 2008/2009. Tweede rapportage tweede en derde kwartaal 2009.
    Dit is de tweede rapportage in een reeks (eerste op Verantwoordingsdag 2009 in mei j.l. gepubliceerd) waarin de ontwikkelingen worden geschetst en de eventuele afwikkeling van de interventies en arrangementen in het tweede en derde kwartaal van 2009.
    Deze rapportages zijn informatief van aard en niet oordelend. Aan de orde komen deelneming van de Staat in ABN Amro/Fortis Bank Nederland, kapitaalverstrekkingsfaciliteit, garantiefaciliteit voor bancaire leningen, verruiming depositiegarantiestelsel, voorfinanciering uitkering depositiegarantiestelsel IJsland, back-upfaciliteit ING.

    2. Brief Inzicht in stimuleringsmaatregelen kabinet in kader van de kredietcrisis
    In deze brief zullen de stimuleringsmaatregelen die het kabinet heeft genomen worden gekoppeld aan begrotingsartikelen. Hierbij is gebruik gemaakt van gegevens van het Ministerie van Financiën.
    Deze brief wordt uitgebracht om de Kamer te faciliteren vanwege haar budgetrecht. In de brief wordt tevens verwezen naar informatie die de Algemene Rekenkamer over de betreffende begrotingsartikelen heeft gepubliceerd.