Van: Visser F.C.
Verzonden: donderdag 3 maart 2011 8:54
Aan: Commissie I&M; Sneep I.
CC: Slob A.
Onderwerp: verzoek procedurevergadering

Urgentie: Hoog

Hallo Ivo,

 

Hierbij stuur ik je een verzoek namens Arie Slob ter agendering voor de procedurevergadering. Zou je kunnen zorgen dat dit nog wordt rondgestuurd?

 

Verzoek brief toezeggingen binnenvaart

Tijdens het vragenuur van 25 januari jl. zijn enkele toezeggingen gedaan door minister Kamp n.a.v. de stremming van de Rijn bij de Lorrelei. De ChristenUnie-fractie stelt voor een brief te vragen van de minister van Infrastructuur en Milieu waarin zij ingaat op deze toezeggingen:

 

  1. De minister zal zich naar aanleiding van de stremming van de Rijn bij de Lorrelei beraden of er reden is initiatief te nemen tot het in internationaal overleg regelen van financiële waarborgen bij dergelijke calamiteiten.
  2. Het is volgens de minister verstandig om na te gaan in hoeverre de afspraak uit 2007 van de Rijnoeverstaten om te komen tot een gedetailleerd calamiteitenplan en het stand-by houden van bergingsmaterieel op strategische locaties langs de rivier is uitgevoerd en om de Rijnvaartcommissarissen als opdracht mee te geven om maatregelen te nemen die het mogelijk maken om in geval van incidenten sneller en effectiever een vrije doorvaart te kunnen garanderen.

 

Groeten,

 

Frank Visser
Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie ChristenUnie

Beleidsterreinen: Infrastructuur en Milieu | Visserij

------------------------------------------------------- 

ChristenUnie

Postadres: Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Bezoekadres: Binnenhof 1A, Den Haag

E: f.visser@tweedekamer.nl  ׀  M: 06 5465 4291 ׀ T: 070 318 3642  | F: 070 318 2933

P Print deze mail alleen als het echt nodig is