Van: Commissie V&W
Verzonden: dinsdag 31 augustus 2010 13:29
Aan: TK-GRI-DCO-Commissie-VW
Onderwerp: Verzoeken leden Bashir (SP) en Slob (ChristenUnie) inzake problemen landtunnels A2 Utrecht - reactie a.u.b. uiterlijk 1 september 2010 te 12.00 uur

Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat,

 

Naar aanleiding van het bericht in De Telegraaf van heden dat de landtunnel in de A2 nog twee jaar dicht zou blijven (http://www.telegraaf.nl/binnenland/7514825/__Files_op_A2_blijven_door_prutswerk__.html) verzoekt:

 

  1. het lid Bashir (SP) om de minister via de commissie te vragen om de Kamer nog deze week over deze kwestie te informeren

 

  1. het lid Slob (ChristenUnie) om in de eerste Kamerweek na het reces een spoed-AO te houden over de problemen met de landtunnels en specifiek op de A2 bij Utrecht

 

Uw voorzitter legt deze verzoeken hierbij voor instemming aan u voor.

 

Graag wijs ik er op dat op ambtelijk niveau aan mij is gemeld dat de reactie op het eerdere verzoek van uw commissie d.d. 31 mei 2010 inzake de voortgang van het Actieplan Tunnelveiligheid en de problemen met de landtunnels in de A2 (2010Z08974) onderweg is en waarschijnlijk nog deze week aan de Kamer wordt aangeboden. Daarnaast wijs ik er graag op dat de minister volgende week afwezig is vanwege buitenlandse verplichtingen.

 

Vriendelijk verzoek om uiterlijk morgen, woensdag 1 september 2010 te 12.00 uur, te laten weten of u kunt instemmen met bovengenoemde verzoeken, via een reply op deze mail.

Met vriendelijke groet,

Ivo Sneep
-------------------------------------------------------
Griffier van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat

DCO Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Telefoon: 070 318 20 25
Mobiel: 06 18 59 57 16
email: i.sneep@tweedekamer.nl

_____________________________________________
Van: Ivens L.
Verzonden: dinsdag 31 augustus 2010 10:19
Aan: Sneep I.
Onderwerp: verzoek aan commissie over landstunnel A2

 

Beste collega’s,

 

In de Telegraaf van vandaag is te lezen dat de files op de A2 voorlopig niet effectief aangepakt worden, omdat de landtunnel bij Utrecht de komende twee jaar dicht blijft terwijl de tunnel al wel klaar is. Rijkswaterstaat wil hier nog niet op reageren en wacht een brief van de minister aan het parlement hierop af. Graag wil ik minister Eurlings verzoeken om gezien de commotie hierover deze brief zo spoedig mogelijk en zeker nog deze week aan de Kamer te sturen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Farshad Bashir (SP)

 

_____________________________________________
Van: Visser F.C.
Verzonden: dinsdag 31 augustus 2010 11:31
Aan: Commissie V&W; Sneep I.
CC: Slob A.
Onderwerp: verzoek spoed AO over landtunnels Utrecht
Urgentie: Hoog

 

Geachte leden,

 

Vandaag wordt in diverse kranten bericht over de problemen met de landtunnel in de A2 bij Utrecht en een meningsverschil hierover tussen Rijkswaterstaat, de bouwers, de minister en de gemeente. Reeds enkele maanden wacht de Kamer op informatie over deze problemen. Zie hiervoor o.a. kamerstuk 32123 A nr. 103 en 114.

 

Naar aanleiding van de nieuwe berichten stelt het lid Slob (ChristenUnie) voor om in de eerste Kamerweek na het reces een spoed AO te houden over de problemen met de landtunnels en specifiek op de A2 bij Utrecht.

 

Onderwerpen die in dit spoed AO aan de orde zouden kunnen komen zijn wat ons betreft:

-          stand van zaken quick scan wegtunnels

-          communicatie over de problemen met de wegtunnels

-          mogelijke (tijdelijke) oplossingen en financiering en planning daarvan

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Frank Visser
Beleidsmedewerker

Fractie ChristenUnie Tweede Kamer