Van: Commissie V&W
Verzonden: woensdag 12 mei 2010 14:14
Aan: TK-GRI-DCO-Commissie-VW
Onderwerp: SPOED: Verzoek SP-fractie verlenging AO Kwaliteit OV grote steden dd 19 mei - Reactie a.u.b. uiterlijk heden te 16.00 uur

Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat,

 

Van het lid Jansen van de SP-fractie is het onderstaande verzoek ontvangen om het Algemeen overleg Kwaliteit OV in de drie grote steden d.d. 19 mei 2010, 19.30 - 21.30 uur, te verlengen met een uur, in verband met het feit dat er een aantal onderwerpen aan de agenda van dit AO is toegevoegd. Zie ook de verdere argumentatie in onderstaande e-mail.

 

Uw voorzitter legt dit verzoek hierbij schriftelijk aan u voor, gelet op het feit dat het AO op korte termijn plaatsvindt en er voordien geen procedurevergadering meer plaatsvindt.

 

Vriendelijk verzoek om uiterlijk heden (12 mei 2010) te 16.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met het verzoek om het AO Kwaliteit OV in de drie grote steden d.d. 19 mei 2010 met een uur te verlengen, via een reply op deze mail.

 

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Ivo Sneep
-------------------------------------------------------
Griffier van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat

DCO Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Telefoon: 070 318 20 25
Mobiel: 06 18 59 57 16
email: i.sneep@tweedekamer.nl


Van: Velden van der R.E.
Verzonden: woensdag 12 mei 2010 12:29
Aan: Sneep I.
Onderwerp: Verzoek verlenging AO Kwaliteit OV

Beste commissieleden,

Graag wil ik verzoeken om het AO over de Kwaliteit van het OV van volgende week woensdag met een uur te verlengen. Niet alleen zijn er flink wat ontwikkelingen te bespreken over het stedelijke openbaar vervoer (er is steeds meer duidelijk over hoe de inbestedingen gaan verlopen, maar de wettelijke onzekerheid is er nog). Ook zijn er twee zware agendapunten aan dit debat toegevoegd, namelijk het niet uitvoeren van een motie over de toiletten in de trein en de fusie tussen Veolia en Transdev die grote gevolgen zal hebben voor de marktwerking. Aangezien het aantal agendapunten verdrievoudigd is ten opzichte van het oorspronkelijke enkele onderwerp waarvoor twee uur stond, is een extra uur zeker gewenst. Vandaar dit verzoek.

Met vriendelijke groet,

Paulus Jansen