Van: Commissie V&W
Verzonden: donderdag 2 juli 2009 15:33
Aan: /o=STATENGENERAAL/ou=First Administrative Group/cn=Recipients/cn=matj2910; Allende A.C.; Anker E.W.; Aptroot C.B.; Atsma J.J.; Baalen van J.C.; Bearzatto G.E.; Bekkenutte S.; Bergman E.M.; Besselink M.; Bilder E.J.; Bommel van H.; Brands B.; Broeke ten J.H.; Chen R.; Cohen Jehoram S.; Cramer E.A.; Depla G.C.F.M.; Derksen E.J.M.; Dijk van D.J.H.; Edixhoven P.M.C.; Eijgenraam I.; Fijan-Geuzebroek M.D.; Gent van W.; Gerkens A.M.V.; Ham van der B.; Harmsen H.J.; Haverkamp M.C.; Hes-Burki M.C.; Heugten van R.A.C.; Hilhorst MA N.; Hollander den A.; Iddink J.P.; Ivens L.; Jacobi L.; Jager H.; Jansen P.F.C.; Knops R.W.; Koopmans G.P.J.; Koppejan A.J.; Koser Kaya F.; Krom de P.; KV_09-03-13 Hessels J.W.M.M.J.; KV_09-03-25 Moorman S.A.H.; KV_09-05-19 Leeuwen van F.H.; Lebens D.G.J.M.; Leeuwen van H.; Lempens P.P.E.; Lunteren van P.; Madlener B.; Mastwijk J.J.; Meer van der C.E.; Mos de R.; Mulder Carla; Neef de J.; Neppérus H.; Nicolaï A.; Noord S.G.; Ouwehand E.; Polderman H.J.; Reijmer L.; Roefs C.W.J.M.; Roemer E.G.M.; Rouwe de S.; Samsom D.M.; Schaper S.A.; Sneep I.; Snijder-Hazelhoff J.F.; Staaij van der mr. C.G.; Tang P.J.G.; Thieme M.L.; Tijdink L.; Tilburg van J.; Velden ten C.; Velden van der R.E.; Vendrik C.C.M.; Visser F.C.; Visser, Margriet; Waalkens H.E.; Wijnhoven J.; Wouters S.
Onderwerp: Verzoek De Rouwe (CDA) om staatssecretaris om toelichting te vragen op haar brief inzake de overgangsbepalingen ADN(R) (binnenvaart) - Reactie a.u.b. uiterlijk dinsdag 7 juli 2009 te 12.00 uur

Urgentie: Hoog

Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat,

 

Van het lid De Rouwe (CDA) is het onderstaande verzoek ontvangen om de staatssecretaris via de commissie om een toelichting te vragen op haar brief d.d. 2 juli 2009 houdende een afschrift van een brief aan het Overleg Orgaan Goederenvervoer inzake de overgangsbepalingen ADN(R) (2009Z13185).

 

Uw voorzitter stelt voor dit verzoek te honoreren.

 

Vriendelijk verzoek om mij uiterlijk dinsdag 7 juli 2009 te 12.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met dit verzoek, via een reply op deze mail.

 

Indien op genoemd tijdstip niet van u is vernomen, zal worden aangenomen dat u met het verzoek kunt instemmen en zal de staatssecretaris gevraagd worden een nadere toelichting te geven op bovengenoemde brief en daarbij in te gaan op de volgende vragen:

•           de concrete voorstellen: welke overgangsbepalingen worden in 2019, 2035 resp 2045 afgeschaft?

•           de gevolgen van deze voorstellen: van welk deel van de betreffende binnenvaartvloot is in 2019, 2035 resp 2045 is de economische levensduur nog niet verstreke

Met dank voor uw reactie en vriendelijke groet,

Ivo Sneep
-------------------------------------------------------
Griffier van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat

DCO Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Telefoon: 070 318 20 25
Mobiel: 06 18 59 57 16
email: i.sneep@tweedekamer.nl


Van: Iddink J.P.
Verzonden: donderdag 2 juli 2009 14:24
Aan: Jager H.
CC: Sneep I.
Onderwerp: FW: Aanvullende brief overgangsbepalingen binnenvaart
Urgentie: Hoog

 

Geachte voorzitter, Beste Rikus,

 

Heden hebben wij van de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat een afschrift van een brief mogen ontvangen over het beëindigen van overgangsbepalingen in de certificering van binnenvaartschepen (kenmerk V&W/DGMo-2009/4497, http://parlisweb/parlis/zaak.aspx?id=48ede006-0a16-4926-a0ed-9f5409965c81&tab=1). Hierin geeft de staatssecretaris beknopt weer wat de resultaten van de werkgroep in Bonn zijn geweest, die in stemming worden gebracht op de ADN-vergadering in Genève eind augustus.

 

In de brief wordt geconstateerd dat in 2007 nog 71 resp 80% van de binnenvaartschepen onder (één of meer van) de overgangsbepalingen viel. De brief is echter niet duidelijk over wat de voorstellen nu precies inhouden. Daarom zou ik graag via de commissie willen vragen om een aanvullende brief, te ontvangen tenminste twee weken voor de betreffende vergadering, waarin de staatssecretaris ingaat op:

Ik hoop dat u dit verzoek wilt honoreren.


Met vriendelijke groet,

 

Sander de Rouwe