Van: Teunissen Ton
Verzonden: vrijdag 13 februari 2009 10:07
Aan: TK-GRI-DCO-Commissie-VWS
Onderwerp: FW: procedurevergadering VWS

 

 


Van: Gerven van H.
Verzonden: vrijdag 13 februari 2009 9:57
Aan: Teunissen Ton
CC: 'Jessica van Ruitenburg'
Onderwerp: procedurevergadering VWS

 

Ton,

 

Zou je voor de komende procedurevergadering de uitvoering van het amendement subsidie Erfocentrum door het kabinet willen agenderen. Het amendement regelt een subsidie van 250.000 euro voor 2009. In tegenstelling tot hetgeen is besloten wil het ministerie slechts projectsubsidies verstrekken.

De eenmalige subsidie van € 250.000 was echter bedoeld om het voortbestaan ven het Erfocentrum als geheel veilig te stellen in afwachting van een onderzoek door het RIVM.

Op beide punten geeft VWS een andere uitleg. Zij meent dat het gaat over een of meer projecten gericht op preconceptie advies. Ook het onderzoek dat door het RIVM wordt ingesteld is gericht op preconceptie advies en niet op de vraag wie .

Zoals bekend is preconceptie advies slechts één van de vele onderwerpen op het terrein van erfelijke ziekten, aangeboren afwijkingen en medische biotechnologie, dat het Erfocentrum in zijn geheel tracht te bestrijken. Het voortbestaan van het Erfocentrum kan dan ook niet worden gegarandeerd door projectsubsidies op een deelgebied te verstrekken.

 

Henk van Gerven