Algemene politieke beschouwingen. Minister-president Rutte antwoordt.

Donderdag 18 september vanaf 10.30 uur geeft minister-president Rutte namens de regering antwoord op de vragen die de fractievoorzitters van de Tweede Kamer woensdag tijdens de algemene politieke beschouwingen hebben gesteld. Daarna is er nog een afsluitende ronde voor de Kamer en de minister-president.

Woensdag 17 september vergaderde de Tweede Kamer van 10.30 uur tot na 1.00 uur 's nachts over de rijksbegroting voor 2015. Donderdag is minister-president Rutte aan het woord. Namens alle ministers en staatssecretarissen geeft hij een toelichting op de plannen en verwachtingen van het kabinet voor 2015. Alle leden van het kabinet zit achter hem in 'vak-K', maar zij krijgen geen spreektijd. Lees meer over de algemene politieke beschouwingen van 2014.

Tweede termijn

Na het antwoord van de minister volgt de 'tweede termijn'. Fractievoorzitters krijgen in deze termijn de gelegenheid om te reageren op het antwoord van minister-president Rutte en om niet beantwoorde vragen in herinnering te brengen. Ook kunnen zij moties indienen. De volgorde is deze termijn is hetzelfde als in de eerste termijn. Na de fractievoorzitters krijgt minister-president Rutte nogmaals het woord. De algemene politieke beschouwingen zijn erg onvoorspelbaar. Daardoor is van te voren niet te zeggen hoe laat de verschillende sprekers het woord krijgen.

Teruglezen

Het woordelijk verslag (stenogram) van de algemene politieke beschouwingen wordt regelmatig ververst op deze website. Daar is ook het verslag van woensdag terug te lezen.

Livestream

Via deze website is het mogelijk om live mee te kijken of mee te luisteren.