E-mailprocedure : Voorstel van het lid Teunissen om de minister van LNV te verzoeken om aanwezigheid bij WGO over Aanpassingswet bewijslasttermijn consumentenkoop levende dieren

De vergadering is geweest

18 maart 2024
14:00 uur
Van: Commissie J&V
Verzonden: maandag 18 maart 2024 14:02
Aan: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: J&V: Uitkomst e-mailprocedure: Voorstel van het lid Teunissen om de minister van LNV te verzoeken om aanwezigheid bij WGO over Aanpassingswet bewijslasttermijn consumentenkoop levende dieren
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Onderstaand verzoek van het lid Teunissen (PvdD) wordt gesteund door de volgende fracties: PVV, GroenLinks-PvdA, NSC, D66, SP en Volt. Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.  
 
Daarmee is er voldoende steun voor het voorstel om de minister van LNV uit te nodigen bij het WGO over de Aanpassingswet bewijslasttermijn consumentenkoop levende dieren.
 
Aangezien de minister van LNV niet aanwezig kan zijn bij het WGO op 25 maart a.s. in verband met verblijf in het buitenland, zal het WGO opnieuw worden ingepland op 27 mei 2024 van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Met vriendelijke groet,
Sophie Meijer
Adjunct-griffier vaste commissie voor Justitie en Veiligheid
Tweede Kamer der Staten-Generaal


Van: Commissie J&V 
Verzonden: donderdag 14 maart 2024 16:17
Aan: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: J&V: E-mailprocedure: Voorstel van het lid Teunissen om de minister van LNV te verzoeken om aanwezigheid bij WGO over Aanpassingswet bewijslasttermijn consumentenkoop levende dieren
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Hieronder treft u een verzoek van het lid Teunissen (PvdD) om de minister van LNV te verzoeken om aanwezig te zijn bij het WGO over de Aanpassingswet bewijslasttermijn consumentenkoop levende dieren.
 
De minister van LNV kan niet aanwezig zijn op 25 maart 2024 in verband met zijn aanwezigheid bij de informele LNV-Raad in Brussel. Daarmee betekent steun voor deze e-mailprocedure ook steun voor het verplaatsen van het WGO naar een nog nader te bepalen moment.
 
U wordt verzocht uiterlijk maandag 18 maart 2024 om 14.00 uur kenbaar te maken of met dit verzoek instemt.

Met vriendelijke groet,
Sophie Meijer
Adjunct-griffier vaste commissie voor Justitie en Veiligheid

 
Van: Hassel, F. van 
Verzonden: donderdag 14 maart 2024 15:37
Aan: Commissie J&V 
CC: Teunissen, C. (Christine) 
Onderwerp: E-mailprocedure Voorstel van het lid Teunissen om de minister van LNV te verzoeken om aanwezig te zijn bij het WGO over de Aanpassingswet bewijslasttermijn consumentenkoop levende dieren
Urgentie: Hoog
 
Geachte Griffie,
 
Graag vraag ik namens het lid Teunissen (Partij voor de Dieren) een e-mailprocedure aan om de minister van LNV te verzoeken om aanwezig te zijn bij het WGO over de Aanpassingswet bewijslasttermijn consumentenkoop levende dieren.
De minister van LNV heeft eerder aangegeven betrokken te zijn bij deze wetswijziging en hierin samen te werken met het ministerie van J&V, omdat het beleid over dieren onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van LNV valt. Het wetsvoorstel heeft onder meer invloed op de aanpak van de minister van LNV om doorgefokte huisdieren tegen te gaan. Ook heeft de wet gevolgen voor de paardensector. Het is belangrijk dat we de verantwoordelijke minister kunnen bevragen hierover.
 
Mocht de minister van LNV niet kunnen op 25 maart, dan zien we liever dat het debat enkele weken wordt uitgesteld, zodat de minister van LNV wel aanwezig kan zijn, dan dat we dit WGO nu onvolledig gaan voeren.
 
Veel dank!
 
Met vriendelijke groet,
 
Falco van Hassel
 
Beleidsmedewerker
Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Teunissen om de minister van LNV te verzoeken om aanwezigheid bij WGO over Aanpassingswet bewijslasttermijn consumentenkoop levende dieren.

    Te behandelen:

    Loading data